Slăbirea bruscă măreşte riscul de pietre la fiere. Care este cea mai eficientă soluţie de a scăpa de ele. Este neclar de ce unii oameni dezvoltă calculi biliari, dar factorii de risc includ sexul feminin, sarcina anterioară, vârsta peste 40 de ani şi excesul ponderal. Aceşti calculi biliari pot bloca fluxul de bilă din vezică, determinând-o să se umfle şi să determine apariţia durerilor puternice, vărsături, indigestie şi, ocazional, febră, scrie Adevărul.

SanatateFoto: Colaj foto

Eşti mereu constipat? Problema gravă pe care ai putea să o ai în organism. Laxativele n-ar trebui să fie prima alegere când te confrunți cu o constipație. Dieta și remediile naturale te pot ajuta dacă nu este cauzată de o afecțiune digestivă care s-a cronicizat. Dacă îți place să mănânci carne, trebuie să știi că anumite sortimente sunt mai bogate în grăsime. Grăsimea se digera mult mai greu, de aceea poate cauza indigestii în ziua următoare. Constipația poate fi un rezultate al ingerării unei cantități mari de fier, care se găsește în mod normal în carnea roșie. În plus, carnea roșie este săracă în fibre, esențiale pentru o digestie echilibrată, scrie Click.

Ce produse din alimentația noastră putem împărți cu cățelul nostru, dar și ce să nu îi dăm niciodată, fiindcă pentru el poate fi toxic. Ei bine, este o practică nerecomandată de specialiști, dar toți proprietarii de câini trebuie să recunoască. Împart produsele cu animăluțele lor. CE ARE VOIE: Mere (fără semințe), banane, afine, pepene galben, morcovi, brânză (cu moderație), carne, dar niciodată cu oase, ouă, orez, pâine (dar niciodată proaspătă sau caldă), supe, castravete, ulei de pește, ulei de măsline, avocado, scrie doctorulzilei.ro.

Proprietăţile uimitoare ale câmpului electromagnetic al fulgerelor, benefice pentru organisme, a fost scos la iveală. Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Tel Aviv a arătat că aceste câmpuri electromagnetice au proprietăţi protectoare pentru organismele care trăiesc în condiţii de stres. Cel mai important efect era că aceste câmpuri de frecvenţă joasă protejau celulele aflate în condiţii de stres. Cu alte cuvinte, atunci când celulele biologice sunt supuse stresului - spre exemplu, din cauza lipsei oxigenului - câmpurile atmosferice rezultate în urma fulgerelor par să le protejeze de leziuni, potrivit Descoperă.

Rețeta de salată care te ajută să combați celulita. Una dintre cele mai mari probleme ale femeilor, celulita, poate fi ameliorată cu ajutorul alimentației. Celulita apare de la stilul de viață nesănătos, de la stres, de la dereglarea hormonală, de la lipsa mișcării, este și pe baza emoțională. Când avem un exces de celulită este bine să facem cât mai multă mișcare și să ne alimentăm corect. Avem nevoie din ce în ce mai multe legume. 80% putem ameliora celulita cu ajutorul alimentației. Avem nevoie de legume crude zilnic pentru că au multe vitamine, minerale și fibre, potrivit Click.