Cum să faci acasă pastă de dinţi pentru copii. Spălatul pe dinţi al copiilor rămâne o provocare şi o datorie a părinţilor atât pentru păstrarea sănătăţii danturii cât şi pentru căpătarea deprinderii de a se spăla de dinţi, gest ce trebuie repetat dimineaţa şi seara pe tot parcursul vieţii. Şi cu toate acestea, copiii nu sunt tocmai încântaţi, iar unele produse destinate spălării pe dinţi nu sunt prietenoase cu sistemul digestiv. Dat fiind faptul că în primii ani de viaţă micuţii înghit pasta de dinţi este nevoie de atenţie sporită, scrie CSID.

utileFoto: Colaj foto

7 lucruri care îţi îmbătrânesc faţa înainte de vreme. Nu vă demachiaţi doar cu apă! Apa caldă nu îndepărtează mizeria grasă produsă sub stratul de machiaj în combinaţie cu sebumul. Folosiţi o cremă hidratantă. Nu frecaţi, nu masaţi! Multe tratamente de întreţinere a tenului presupun masaje faciale, frecarea zonelor ridate şi folosirea bureţilor sau a altor mijloace de exfoliere. Cel mai bun mod de curăţare a pielii este umezirea cu apă şi tamponarea feţei, scrie Click.

De ce apar condensul și igrasia în colțurile geamului dacă ai termopan? Ferestrele noi, cu tâmplărie din PVC sunt mult mai etanșe față de ferestrele vechi, unde schimbul de aer avea loc între interior și exterior, în mod natural. Partea bună cu acele ferestre de tip vechi este că încăperile se aeriseau imediat, iar pereții nu dezvoltau spori de mucegai. Partea mai puțin plăcută însă, este legată de încălzirea interioară a locuinței pe timpul anotimpului rece. Încăperile se încălzeau greu și nu rețineau căldura, ceea ce, trebuie să recunoaștem, nu se mai întâmplă decât avem ferestrele de tip termopan. Costurile cu încălzirea unei locuințe au scăzut astfel, considerabil, potrivit Avantaje.

Cum să amenajezi eficient o garsonieră mică. Cuvântul de ordine în garsonierele mici este ”multifuncțional”. Așadar, dacă spațiul nu-ți permite luxul unei canapele și al unui pat separat, știi deja că soluția cea mai bună și la îndemână este patul rabatabil. Tot ce trebuie să faci este să investești într-o saltea de calitate, care să nu se deterioreze în timpul manevrelor de urcare și coborâre a patului și care să își păstreze mult timp proprietățile inițiale. Zona de living trebuie să fie cât mai aproape de ușa principală. Tu decizi care este elementul-cheie al acestui spațiu. Poți opta pentru mai multe taburete frumoase, pentru fotolii de tip puf confortabile și frumos colorate, sau chiar pentru covorașe de tip rogojină, care vor face întâlnirile cu prietenii mai atractive, scrie Libertatea.

Afecţiunile limbii: de ce sunt provocate şi care sunt simptomele bolilor organului gustului. Limba, organ al gustului cu multiple roluri poate avea multiple afecţiuni. De asemenea, pe limbă pot apărea semne ale unor boli prezente în corp şi trebuie să fim conştienţi că limba este un organ viu şi că de-a lungul vieţii suferă modificări. La persoanele care au dinţi lipsă, de exemplu, limba se măreşte. Cele mai multe persoane observă de-a lungul vieţii pete albe pe limbă, care apar şi dispar. Aspectul albicios al limbii poate trăda prezența candidozei. Pentru tratarea candidozei există mai multe tratamente. Medicul de familie şi/sau medicul ORL vă poate indica un tratament personalizat, scrie Descopera.