Dieta şi cancerul mamar. Opiniile specialiştilor în urma studiilor efectuate. Cercetătorii au observat de multă vreme că ratele de cancer mamar sunt mai reduse în majoritatea ţărilor asiatice şi în ţările în curs de dezvoltare, comparativ cu ţările bogate – iar factorii dietetici au fost consideraţi un motiv al acestei diferenţe. Concepţia generală era că dietele bogate în grăsimi cresc riscul de cancer mamar. Această opinie se baza în mare măsură pe observaţii conform cărora ratele de cancer mamar sunt maxime în ţările unde consumul de grăsimi alimentare este cel mai mare, potrivit adevarul.ro.

utileFoto: Colaj foto

Oboseala la volan - ce se întâmplă în organism când conduci obosit. După doar două ore de condus, capacitatea de reacţie şi de atenţie a conducătorului auto este diminuată semnificativ.Vigilenţa conducătorilor auto scade vertiginos după doar 8 ore de condus şi ajunge, ca după 24 de ore de nesomn, să scadă până la a fi similară cu cea a unui subiect aflat în stare de ebrietate, iar după 48 de ore aceasta ajunge similară cu cea a unui subiect aflat în comă alcoolică, potrivit csid.ro.

Cum iti scazi riscul de atac cerebral. Cand fluxul de sange este redus in anumite zone ale creierului sau cand un vas de sange se sparge, apare accidentul vascular cerebral. Aceasta afectiune poate deteriora zonele care controleaza vorbirea, memoria si muschii. Dacă valorile tensiunii arteriale și ale colesterolului sunt mai ridicate, în primul rând e bine să asculți sfatul specialistilor si sa faci cateva schimbari in stilul de viata. Renunta la fumat, redu consumul de alcool, de sare si de grasimi saturate si creste consumul de legume, sunt sfaturile date de clicksanatate.ro.

Totul despre dieta raw-vegană. Foarte mulţi oameni se întorc, într-un moment al vieţii lor către alimentaţia cât mai curată şi sănătoasă. Din păcate, acest lucru se întâmplă în momentul în care în viaţa unei persoane apare un obstacol: boala. Atunci, practic, se produce un declic intern. Patru schimbări benefice care se petrec în organism când începem să mâncăm cât mai multe fructe și legume crude. Cu cât alimentaţia noastră este bazată, într-un procent cât mai pare pe crudităţi, cu atât avem mai multe şanse să hrănim cu adevărat celulele organismului şi, astfel, să prelungim starea naturală de bine cu care suntem majoritatea dintre noi înzestraţi încă de la naştere, potrivit doctorulzilei.ro.

Hormonul care prelungeşte viaţa. Cum poţi să-l stimulezi. Acest hormon are potentialul de a ne face sa traim mai mult, prelungind „durata de viata sanatoasa" - acei ani din viata noastra in care nu suntem afectati de boli.Un regim alimentar sărac în calorii, creşte şansele la o viaţă mai lungă. O dietă de acest gen, săracă în calorii, creşte producerea hormonului FGF-21. Acest hormon ajută organismul să lupte împotriva bolilor. Acest hormon are potenţialul de a ne face să trăim mai mult, prelungind „durata de viaţă sănătoasă" - acei ani din viaţă noastră în care nu suntem afectaţi de boli, pe clicksanatate.ro.