Trucuri pentru îngrijirea părului vopsit. Nu te spăla zilnic pe cap, chiar dacă ai părul gras. Şamponarea frecventă poate duce la pierderea culorii. Spală-l de două-trei ori pe săptămână, cu apă călduţă. La clătire, foloseşte apă cât mai rece – după uscare, părul va căpăta mai multă luminozitate. Atunci când ai nevoie de o reîmprospătare a coafurii, foloseşte un şampon uscat pentru a înlătura excesul de sebum de la rădăcini, dar şi pentru a-l revigora. Pentru spălarea podoabei capilare, alege un şampon de calitate, special pentru părul vopsit, care îţi va proteja şi menţine culoarea pentru mai mult timp. Dacă ai părul blond, acesta poate să capete, în timp, o nuanţă galbenă, scrie Click.

utileFoto: Colaj foto

Cistita sau infecția urinară poate afecta și bărbații. Care sunt cele mai bune remedii. Datele statistice arată că o femeie din cinci cel puțin o dată pe an face un episod de cistită. Bărbații fac această boală foarte rar, explicația fiind aceea că la femei uretra este mai scurtă față de cea a bărbaților. Ca manifestări cistita cuprinde: senzația de arsură sau durere intensă la urinare, nevoia urgentă de a urina, urina este tulbure și are un miros nu foarte plăcut. Mai rar apare și sângele în urină, fenomen numit hematurie, scrie Doctorul zilei.

Scarlatina: simptome, mod de transmitere și tratament. Scarlatina este o boală eruptivă infecto-contagioasă, mai frecventă în rândul copiilor sub 10 ani. Această boală este provocată de streptococul beta hemolitic de grup A ce provoacă o inflamație locală și eliberează o toxină în sânge. Scarlatina debutează cu febră. După perioada de incubație, care durează în jur de 3-5 zile, apare febra de 39-40 grade, dureri de cap, vărsături, durere în gât, ritm cardiac accelerat și ganglioni umflați. De asemenea, limba devine zmeurie de la vârf spre bază, iar în spate prezintă un depozit albicios, scrie Unica.

Trucuri care accelerează metabolismul. Există căi pentru a avea un metabolism mai rapid, dau asigurări specialiştii. De pildă, adăugarea de masă musculară. Organismul uman arde continuu calorii, chiar şi atunci când nu facem nimic. Iar rata metabolică este mai mare la persoanele cu o masă musculară mai mare. Fiecare kilogram de muşchi în plus arde circa 12 kilocalorii pe zi, comparativ cu 4 kilocalorii, un kilogram de grăsime. Această mică diferenţă poate face diferenţa în timp. Exerciţiile aerobice poate că nu adaugă multă masă musculară, dar pot revigora metabolismul în orele imediat următoare efectuării acestei activităţi, scrie Adevarul.

Uite ce plante previn pietrele la rinichi. Una dintre problemele de sănătate cele mai frecvente este formarea pietrelor la rinichi. Acestea nu apar întotdeauna, dar când se formează, provoacă multe simptome dureroase. Coada-calului este considerată a fi un diuretic excelent, motiv pentru care ajută la dizolvarea şi prevenirea pietrelor la rinichi. Se găseşte sub formă de capsule sau se poate consuma sub formă de ceai. Pentru infuzie, ai nevoie de 15 g de coada-calului, o cană de apă şi miere. Busuiocul este o plantă care contribuie la reducerea nivelului de acid uric din organism, ceea ce previne formarea de pietre la rinichi. Poţi consuma frunzele de busuioc sub forma unei infuzii, scrie Click.