De ce este greșit să folosim telefonul mobil pe post de ceas deșteptător. Foarte mulți dintre noi ne setăm alarmele de la ceasul de pe telefon pentru a ne trezi dimineața. NU este o practică tocmai corectă, atrag atenția specialiștii. Explicația? Ultimul lucru pe care punem mână seara și primul lucru pe care îl atingem dimineața devine astfel smartphone-ul. Asta stimulează dependența noastră față de telefoane, relatează The Guardian. Un studiu din 2017 arăta că verificarea rețelelor de socializare, de pe telefon cu 30 de minute înainte de culcare duce la perturbări serioase ale somnului printre tinerii adulți, scrie Stirile ProTv.

utileFoto: Colaj foto

De ce «înfloresc» gastritele primăvara. Gastrita este o afectare a mucoasei gastrice care, pe lângă inflamaţie, poate produce răni sângerânde şi probleme digestive. Această afecţiune este întâlnită la toate vârstele, dar mai ales în rândul persoanelor în vârstă. Arsurile din partea de sus a stomacului, balonarea şi crampele cu care se confruntă primăvara unele persoane sunt explicate de specialişti prin schimbarea alimentaţiei (mâncăm mai multe crudităţi decât în restul anului) şi pe fondul efortului organismului – sărăcit de minerale şi de vitamine – de a se adapta la noile condiţii de mediu. Căci inclusiv nervozitatea şi tulburările de somn caracteristice acestei perioade influenţează starea stomacului, potrivit Click.

Cum poți estompa ridurile din jurul gurii? 2 metode naturale care îmbunătățesc aspectul pielii. Primele semne ale îmbătrânii apar de cele mai multe ori pe față și în special în jurul gurii, pe frunte sau în zona ochilor. Acele riduri fine care apar în zona buzelor se pot accentua în cazul persoanelor care fumează, dar și atunci când apar fluctuații de greutate sau din cauza expunerii prelungite la soare. Ridurile din jurul gurii sunt inestetice și oferă tenului un aspect îmbătrânit. Apariția acestora poate fi întârziată renunțând la obiceiurile nocive precum fumatul. Un alt lucru foarte important este alimentația, potrivit Avantaje.

Opiniile cercetătorilor referitoare la calitățile cafeluței de dimineață. Cafeaua, o băutură preferată pe mapamond, a fost studiată de-a lungul timpului de numeroși consumatori, la nivel internațional. Tema studiului s-a referit la consumul moderat al delicioasei băuturi. În această privință, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății precizează că un consum moderat, de 3-4 cești de cafea pe zi, influențează în mod pozitiv starea de bine: mentală, fizică și socială, potrivit Click.

Dietele alimentare proaste provoacă 20% dintre decese la nivel mondial, mai mult decât fumatul. Dietele bogate în sare şi cu un conținut scăzut de cereale integrale şi de fructe au provocat jumătate dintre aceste decese. Dintre cele 195 de țări analizate, Israel a raportat cea mai mică rată a mortalităţii provocate de o dietă alimentară proastă, iar Uzbekistan, cea mai mare. Totodată, cercetătorii au descoperit că cele mai multe decese au fost provocate de dietele cu o cantitate insuficientă de alimente sănătoase, mai degrabă decât un consum excesiv de alimente nesănătoase. De exemplu, un consum insuficient de cereale integrale a fost factorul de risc de deces cel mai mare în mai multe ţări, printre care SUA, potrivit Descopera.