​Ce înseamnă dacă îţi "ţiuie" urechile. Ţiuitul în ureche, adică acel foşnet supărător pe care pacienţii îl descriu ca pe un ţiuit în interiorul urechii, poartă denumirea de tinus sau de acufene. Peste 50 de milioane de oameni suferă în toată lumea suferă de această afecţiune. Poate fi o problemă pe termen scurt sau una care durează ani de zile. În jumătate din situaţii, cauza este una de natură psihică, spun medicii. De aceea, în paralel cu tratamentul ORL, pacienţii sunt sfătuiţi să apeleze şi la psiholog. În unele situaţii, bolnavii pot suferi de tinus şi din cauza pierderii parţiale a auzului, scrie Click.

utileFoto: Colaj foto

Cauzele balonării și soluții de ajutor. De cele mai multe multe ori, balonarea este rezultatul unei alimentații haotice, al obiceiurilor nesănătoase. Balonarea poate să apară în urma înghițirii aerului odată cu alimentele. Alți factori care contribuie la declanșarea balonării sunt: stresul, excesul de băuturi carbogazoase, sau supraalimentația. Și consumul de alimente bogate în grăsimi poate fi responsabil balonarea ce apare la scurt interval de timp, scrie Doctorul zilei.

7 semne timpurii ale unei sarcini. Sarcina este cu adevărat un proces magic, minunat, însă trebuie să fim puţin realiste şi să avem în vedere şi aspectele negative. Unele dintre ele pot apărea chiar în prima săptămână după concepţie şi pot fi adesea confundate cu simptomele sindromului premenstrual. Sânii pot fi extrem de fermi şi sensibili la o săptămână sau două după concepţie. Medicii ginecologi spun că se produc atât de mult estrogen şi progesteron la începutul sarcinii încât glandele aflate la nivelul sânilor încep să crească. Această creştere a hormonului determină sânii să reţină mai multe lichide şi să se simtă sensibili, mai grei, provocând totodată senzaţie de durere, scrie CSID.

Sinteza de vitamina D începe în aprilie. Cum se manifestă carenţa la copii. Deficitul de vitamin D la copii se manifestă prin deficit de creştere şi de mineralizare a oaselor, cu deformarea acestora – rahitism. Totodată, lipsa vitaminei D este considerată factor de risc pentru infecţii şi alergii. La persoanele adulte, carenţa a fost asociată cu incidenţa crescută a unor forme de cancer, boli cauzate de un deficit immunologic, diabet de tip II, hipertensiune arterială sau insuficienţă cardiacă, scrie Adevarul.

Ceasul care ne dă ora exactă în organism. Aşa cum planetele sunt guvernate de energii cosmice, şi organismul nostru funcţionează după ritmuri zilnice, de 24 de ore (circadiene) şi după cicluri biologice săptămânale, lunare şi anuale. Altfel spus, ceasul nostru intern ticăie fără încetare influenţându-ne toate funcţiile şi procesele organice (de la respiraţie, digestie, activitate cardiacă sau reglarea ritmului noapte-zi până la procese de regenerare celulară şi modificări genetice) şi, implicit, starea fizică şi psihică (emoţională şi intelectuală), scrie Click.