Fiecare grupă te sânge te face mai vulnerabil în fața anumitor boli. Grupa sangvină arată toate caracteristicile sângelui unei persoane, în funcție de prezența sau absența aglutinogenului la nivelul eritrocitelor. De asemenea, fiecare grupă are propriul antigen, cu proprietăți chimice unice, gata de acțiune atunci când sesizează prezența în organism a unui antigen străin. Dacă dorim că această reacție a organismului să fie cât mai promptă, sistemul imunitar trebuie să fie într-o stare bună de funcționare, scrie Doctorul zilei.

utileFoto: Colaj foto

Metode simple şi naturale de a combate alergiile. Alergenii pot fi peste tot, atât în afara casei, cât şi în interiorul ei. Dacă suntem alergici la polen şi afară este o zi minunată, cu nivel înalt al acestor substanţe, ar fi indicat să ţinem uşile şi ferestrele închise pentru a proteja aerul din interior. Totodată, putem instala un filtru în interiorul aparatului de aer condiţionat. De fiecare dată când intrăm în casă, aducem cu noi, de afară mici particule adunate din locurile în care am fost – pe haine, în păr, pe piele. Duşul şi schimbarea hainelor alungă alergenii. Trebuie să lăsăm pantofii la uşă, de asemenea, potrivit Adevarul.

Slăbeşte în funcţie de forma corpului: ectomorf, endomorf şi mezomorf. Un program de exerciţii care include genuflexiuni sau abdomene cu nemiluita e posibil să nu ţi se potrivească şi chiar să nu te ajute deloc să obţii tonifierea la care visezi. Altfel spus, nu toate exerciţiile sunt potrivite oricui. Succesul depinde foarte mult de structura exerciţiilor fizice pe care le faci, de ordinea acestora, de modul în care le execuţi, precum şi de episoadele de repetări şi de pauzele efectuate între exerciţii. Descoperă tiparul tău şi pune în practică sfaturile, iar corpul tău îşi va recăpăta forma zveltă pe care ţi-o doreşti, scrie CSID.

Leacuri naturiste cu mușcată. Roz, roșii, albe, galbene, portocalii sau chiar violet-albastre, mușcatele vă împodobesc ferestrele, dar proprietățile terapeutice le întrec pe cele estetice. Mușcata roșie îmbunătăţeşte metabolismul, dizolvă pietrele şi opreşte hemoragiile. Afecțiunile sistemului respirator: faringita, laringita. Se fac spălături nazalo-faringiene cu infuzie din flori sau frunze proaspete de mușcată. O lingură cu vârf de plantă tocată se infuzează 8 ore, în 250 ml de apă fierbinte. Cu 100 ml de infuzie se fac spălături, iar în cei 150 ml rămași se adaugă 5 picături de lugol și se face gargară, scrie Click.

„Mănâncă tot din farfurie?“ Şase greşeli frecvente în alimentaţia copilului. Părinţii sunt cei care trebuie să-i deprindă pe copii cu alimentaţia şi cu stilul de viaţă sănătos. De multe ori, însă aceştia recurg la metode care duc la efecte contrare. Obezitatea, diabetul zaharat şi alte afecţiuni medicale ale societăţii moderne apar la vârste din ce în ce mai mici. Părinţii sunt cei care trebuie să-i înveţe pe cei mici ce şi cât să mănânce pentru a rămâne sănătoşi. Specialişti în nutriţie pediatrică din cardul proiectului „Sănătos de mic“ au întocmit un clasament al celor mai frecvente greşeli pe care părinţii le fac atunci când vine vorba despre alimentaţia celor mici, scrie Adevarul.