Bacilul Cereus, una dintre cele mai comune cauze ale toxiinfecţiilor alimentare. Într-un studiu publicat în revista Frontiers in Microbiology, bacilul Cereus este desemnat ca fiind cauza principală a toxiinfecţiilor alimentare, o cifră exactă în ceea ce priveşte numărul real de cazuri provocate nu poate fi determinată deoarece mare parte dintre simptomele pe care bacilul le cauzează pot fi ameliorate prin odihnă şi hidratare.. Simptomele încep la 6- 15 ore de la ingerarea mâncării contaminate şi survin ca urmare a consumării unor alimente precum lapte, legume, diferite tipuri de carne sau peşte. După aproximativ o zi simptomele se diminuează, conform descopera.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Eşti însărcinată? Ai grijă la durerile de dinţi. Ce te sfătuiesc specialiştii. Cele mai multe femei gravide s-au confruntat cu Gingivita. Aceasta este cea mai frecventă afecțiune orală ce apare în timpul sarcinii, fiind cauzată în special de modificările hormonale și circulatorii ca urmare a nivelului crescut de estrogen. De fapt este o sângerare accentuată a gingiilor și apare cu precădere între luna a doua și a opta de sarcină. Dentiștii spun că, de fapt, cel mai bun tratament este prevenția cu detartraje și periaje profesionale, pentru a evita apariția afectiunii sau exacerbarea unei gingivite deja existente, scrie Click.

Avertisment al salvamontiştilor: Probabilitatea de a întâlni vipere este foarte mare. „Întâlnirile cu şerpii pe munte devin din ce în ce mai dese şi în cele mai nebănuite locuri. Trei sferturi dintre muşcăturile de şarpe apar la persoanele care prin proprie decizie ating şerpi şi sunt imprudente. Şerpii veninoşi nu atacă decât atunci când sunt atacaţi sau surprinşi. Dacă locuiţi sau călătoriţi în zone în care există şerpi, îmbrăcăţi haine ce va acoperă picioarele. Luaţi un bat lung pentru a-l folosi la cercetarea vegetaţiei şi astfel şerpii se vor speria şi se vor îndepărta”, au explicat salvamontiştii din Bihor, conform digi24.ro

Hemoroizi: cauze, simptome, tratament medical şi remedii naturiste. Hemoroizii sunt vene dilatate localizate în peretele rectului şi anusului, care provoacă durere, mâncărime şi, ocazional, hemoragii. Hemoroizii apar atunci când venele rectului sau anusului se dilată, provocând sângerare. Ca o regulă generală, medicii spun că ar trebui să evitaţi produsele eliberate fără reţetă care au ingrediente a căror denumire se termină în “caină”, deoarece acestea pot, într-adevăr să producă o ameliorare imediată însă, dacă sunt folosite în mod regulat, agravează iritaţia, conform csid.ro.

Eşti mereu obosită? Să fie, oare, anemie? Dintre tipurile de anemie, cea mai întâlnită este cea feriprivă, cauzată de deficitul de fier din organism. Anemia pernicioasă este cauzată de deficienţa de vitamina B12, iar cea aplastică apare atunci când scade numărul eritrocitelor şi al trombocitelor. Un alt tip de anemie este cauzat de bolile cronice. De exemplu, în cazul insuficienţei renale nu se mai sintetizează eritropoietină, hormon produs de rinichi şi de ficat, şi atunci scade şi numărul globulelor roşii. În cazul anemiei feriprive, se recomandă de obicei suplimente pe bază de fier, dar şi un regim alimentar adecvat. Pentru cazurile mai severe de anemie, ar putea fi nevoie de transfuzii sangvine, potrivit click.ro.

De ce îmbătrânim prematur. Factorii care duc la accelerarea procesului de îmbătrânire. Semnele îmbătrânirii premature sunt: scăderea masei musculare, apariția grăsimii abdominale, ridarea profundă, tulburări de memorie, scăderea apetitului sexual, apariția unor boli renale sau cardiovasculare. Cu toate acestea și anumite boli pot avea ca efect secundar, de exemplu, îmbătrânirea pielii sau ridarea ei. Astfel, specialiștii spun că depresia, scleroza multiplă, diabetul zaharat, obezitatea pot fi factori favorizanți, scrie doctorulzilei.ro.