Pericolul neștiut din mici, muștar și pâine. De ce trebuie să te ferești. Multe dintre etichetele produselor nu sunt clare în ce privește ingredientele folosite. Mai mult, conform studiului realizat de APC, în 3 din 10 tipuri de mititei nu se specifică conținutul de carne pe etichetă, conform csid.ro. De cele mai multe ori carnea de mici conține arome (chiar arome de fum), monoglutamatul de sodiu este prezent la unele tipuri de carne, la fel şi acidul citric, potrivit EVZ.

utileFoto: Colaj foto

Masa de seară ne asigură un somn liniștit. Masa de seară este un factor important pentru instalarea unui somn liniştit. De aceea, meniul cinei nu trebuie să conţină condimente în cantitate mare şi nici mâncăruri grase, indigeste. De asemenea, trebuie să evităm alimentele fermentate (brânzeturi, mezeluri), deoarece acestea conţin tirozină, o substanţă care alungă somnul odihnitor. Nici un păhărel de alcool în plus nu atrage somnul, chiar dacă, temporar, licoarea provoacă o senzaţie de liniște. La masa de seară trebuie să predomine laptele și carbohidrații care să provină din cereale integrale, din banane sau din miere, scrie Click.

11 trucuri pentru a ameliora alergiile. Păstrează casa curată. Este una dintre cele mai bune modalităţi de a evita alergiile de interior, dar ai grijă la substanţele chimice dure, care îţi pot irita respiraţia şi pot agrava simptomele alergiei. Pentru a evita astfel de evenimente neplăcute, încearcă să prepari substanţele de curăţare în casă, din compuşi naturali cu ingrediente naturale cum ar fi oţetul sau bicarbonatul de sodiu. Inhalează nişte aburi. Acest truc simplu poate uşura un nas înfundat şi te poate ajuta să respiri mai uşor, scrie CSID.

Decesul unui prieten apropiat îţi afectează starea de sănătate pentru mai mulţi ani. Femeile suferă cel mai mult. Moartea unui prieten apropiat poate afecta timp de patru ani sănătatea şi starea de bine, potrivit unui studiu realizat de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Stirling din Scoţia şi de la Universitatea Naţională Australiană. Datele mai arată că femeile sunt mult mai afectate de această situaţie decât bărbaţii. Analizând date colectate de la 26.515 oameni, pe parcursul a 14 ani, oamenii de ştiinţă au stabilit efectele negative pe care le are decesul unei persoane asupra prietenilor apropiaţi, nu doar asupra familiei, scrie Descopera.

Cireşele te ajută la digestie. Cireşele stimulează şi susţin imunitatea naturală a organismului şi reglează funcţia sistemului digestiv prin conţinutul ridicat de antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi. Graţie conţinutului ridicat de potasiu, aceste fructe au şi un efect diuretic excelent. Pentru că sunt bogate în provitamina A, cireşele contribuie la creşterea acuităţii vizuale şi menţin sănătatea ţesuturilor. După vârsta de 40 de ani, unele persoane pot suferi de acidoză şi alcaloză, responsabile de îmbătrânirea prematură. Vin în ajutor cireşele, prin acţiunea de reechilibrare a pH-ului din sânge, diminuând efectele acestor tulburări, scrie Click.