Cum atenuezi aspectul de „coajă de portocală”. Celulita este acumularea de ţesut adipos subcutanat, cel mai frecvent la nivelul şoldurilor, coapselor şi feselor, extinzându-se uneori şi la nivelul sânilor, abdomenului şi braţelor. Afecţiunea este cauzată de striurile ţesutului conjunctiv care leagă pielea de fibrele musculare. Aceste striuri străbat hipodermul format din celule adipoase - în care se acumulează grăsimea, iar odată cu acumularea adipocitelor, acestea tracţionează ţesutul conjunctiv şi împing pielea, creând astfel o suprafaţă neuniformă, denivelată – acel aspect neplăcut al pielii de „coajă de portocală”, scrie Adevarul.

utileFoto: Colaj foto

Consumatorii de steroizi riscă în proporţie de 90% să devină sterili. Oamenii de ştiinţă au descoperit o legătură între dificultatea bărbaţilor de a face copii şi eforturile pe care le depun pentru a arăta bine şi pentru a fi mai atractivi. Foarte mulţi bărbaţi care îşi doresc un corp definit apelează la steroizi, iar pentru un păr cât mai des şi bogat, la pastile care luptă împotriva calviţiei. Ce nu ştiu, de fapt, este că aceştia sunt şi factori care afectează fertilitatea, dând astfel bătăi de cap cuplurilor care încearcă să aducă pe lume un copil. Steroizii anabolizanţi mimează efectul testosteronului, hormon masculin, în corp şi sunt folosiţi pentru creşterea masei musculare. De cele mai multe ori sunt consumate de culturişti, potrivit CSID.

Boala care reprezintă a treia cauză de deces în România. Reprezentanţii Societăţii Naţionale de Pneumologie au precizat că a treia cauză de deces în România o reprezintă cancerul de plămâni, după bolile cardiace ischemice şi accidentul vascular cerebral, numai anul trecut fiind înregistraţi peste 11.000 de noi pacienţi, majoritatea fiind bărbaţi. „Numărul deceselor provocate de cancer pulmonar este în creştere faţă de anul 2000, când era a patra cauză, potrivit datelor din raportul ”Profilul sănătăţii 2017”. În 2018 au fost înregistrate 11.340 de cazuri noi de cancer de plămâni, aproape 2/3 înregistrându-se la sexul masculin. În România, un adult din trei fumează. Îngrijorător este şi faptul că rata fumatului este în creştere în rândul adolescentelor”, se arată într-un comunicat potrivit Descopera.

Cei șapte nutrienți care te feresc de fracturi și osteoporoză. De la calciu sau magneziu până la potasiu sau vitamina C, o serie de nutrienţi sunt necesari corpului pentru o rezistenţă bună a oaselor. Totuşi, cel mai important este să cunoaştem din ce alimente îşi poate extrage corpul aceşti nutrienţi atât de necesari. Un nutrient important pentru sănătatea oaselor este vitamina D. Chiar şi pentru acumularea de calciu în organism este nevoie de vitamina D. O dietă bogată în potasiu ajută la încetinirea declinului densităţii minerale a oaselor, care apare cu înaintarea în vârstă. Aportul ridicat de vitamina K duce la un risc mai mic de fracturi, potrivit Doctorul zilei.

Dieta Montignac, cum să slăbeşti 5 kilograme în 2 săptămâni. Metoda Montignac şi conceptul de indice glicemic Michel Montignac clasifică alimentele în funcţie de indicele lor glicemic (IG). Acesta măsoară capacitatea unor glucide de a creşte nivelul glicemiei. Cercetătorul american Jenkins a fost cel care a pus la punct scara indicilor glicemici. "Dieta interzice alimentele cu indice glicemic crescut: zahărul şi produsele zaharoase, cartofii, pâinea albă, orezul şi pastele rafinate, precum şi fructele dulci; ca surse de lipide, sunt preferate cele mononesaturate (ulei de măsline) sau polinesaturate (acizi omega 3 din peste şi fructe de mare)", spune specialistul potrivit Click.