S-a rupt un dinte? Ce e de făcut? Un medic ortodont explică. Obturaţia (plomba). Aceasta este o metodă indicată atunci când se doreşte refacerea conturului natural al dintelui în situaţia în care fractura nu este foarte mare, nu a ajuns la nerv şi a rămas suficient smalţ dentar intact. Plombarea unui dinte este o procedură simplă, care de obicei nu necesită anestezie. Faţetele dentare Acestea sunt folosite când lipsa de smalţ nu este foarte mare, mai ales pentru refacerea integrităţii conturului şi formei dinţilor din faţă, scrie csid.ro

UtileFoto: Colaj foto

Vitaminele naturale întăresc cel mai bine organismul. Care sunt cele mai bune surse. Vitamina A. Se mai numește și retinol sau vitamina creșterii și are rolul esențial de a apăra plămânii de acțiunea nocivă a poluării din aer, ajută la vitalizarea părului, a unghiilor, a dinților și a gingiilor, crește rezistența organismului la infecții respiratorii. Unde o găsim? În morcovi, cartofi dulci, spanac, dovleac, caise, verdeață, potrivit Doctorul Zilei.

Migrenă sau durere de cap? Cum să faci diferența dintre ele. Durerea de cap este denumită științific cefalee. Este provocată de stres, oboseală sau se poate declanşa ca urmare a unei lovituri în zona craniului. Migrena, pe de altă parte, poate fi un semnal de alarmă privind funcționarea deficitară a ficatului, afecţiunile coloanei cervicale şi hipertensiunea arterială. În plus, poate fi rezultatul unei alimentații nesănătoase sau a unei proaste circulații a sângelui la nivelul creierului, notează Libertatea pentru femei.

Un pahar de vin sau o halbă de bere, pe zi, te scapă de depresie. O echipă de cercetători din Suedia au descoperit că persoanele care consumă zilnic un pahar de vin sau o halbă de bere au un risc mai scăzut de depresie comparativ cu cei care nu beau deloc. Riscul de depresie pentru abstinenţi este de 70%, iar pentru cei care consumă ocazional alcool de 80%. Deşi este cunoscut faptul că alcoolul, în special abuzul de băuturi alcoolice, este un factor de risc pentru depresie, multe studii arată că există o cantitate optimă, care nu afectează psihicul, relatează descopera.ro

Simptomele artrozei se recunosc ușor. Iată cum afli că suferi de artroză. S-a ajuns la concluzia că artroza afectează, în general, femeile ce au trecut pragul vârstei de 40 de ani, eventual cu exces ponderal de mai mulţi ani. De asemenea, munca fizică solicitantă, în condiţii grele sau sportul de performanţă îşi lasă amprenta solid asupra oaselor, notează Libertatea pentru femei.