Unele ingrediente din produsele de infrumusetare sunt toxice pentru organism. Cremele, lotiunile, gelurile de dus si produsele de uz medical contin cateva ingrediente periculoase pentru sanatate. Lidocaina, metil salicilatul si hidrocortizonul se numara printre substantele de care ar trebui sa ne ferim, avertizeaza specialistii americani citati de CNN.

1. Metil salicilat – Majoritatea cremelor pentru dureri musculare contin printre altele mentol, camfor si metil salicilat, pentru indepartarea durerii. "Aceasta din urma este similara aspirinei, din acest motiv, in momentul in care se aplica in timp ce pacientul urmeaza un tratament pe baza de aspirina, in organism se creeaza o supradoza", a afirmat dr. Matt Zirwas, directorul Centrului Dermatologic din Ohio. Potrivit acestuia, o crema care contine aceasta substanta trebuie aplicata in cantitati mici, pe zona dureroasa, nu mai mult de trei-patru ori pe zi.

2. Lidocaina, benzocaina si tetracaina – Majoritatea anestezicelor contin mai putin de cinci la suta din aceste substante, ceea ce le face sigure pentru sanatatea pacientului. Insa, in momentul in care pielea este mult prea anesteziata, pacientul care sufera o interventie pentru indepartarea unei alunite de exemplu nu mai simte atunci cand laserul ­este prea puternic.

3. Hidrocortizonul – Antiinflamator, este folosit adesea pentru tratarea senzatiei de mancarime, cauzata de eczeme si dermatite de contact. Limita indicata de hidrocortizon este de unu la suta. Insa trebuie acordata o atentie suplimentara atunci cand crema care il contine se aplica pe zone sensibile, precum cea a ochilor, deoarece in aceste locuri pielea este mai subtire.

4. Vitamina A – Produsele pe baza de vitamina A sunt folosite adesea pentru tratarea acneei. Efectul advers este acela ca pielea devine mai subtire, fiind astfel mai expusa razelor soarelui si mai sensibila la tratamentele cosmetice. Din acest motiv, dermatologii sfatuiesc ca, inainte cu o saptamana de a merge la cabinetul de cosmetica, sa incetam sa folosim produse pe baza de vitamina A.

Adevarul