Trucuri pentru a ţine-n frâu glicemia. Regimul alimentar este esenţial pentru menţinerea constantă a nivelului glicemiei (nivelul zahărului din sânge). Iar indicele glicemic (IG) este un indicator care clasează alimentele în funcţie de creşterea glicemiei după consumarea acestora. Din acest motiv, persoanele care au probleme cu glicemia trebuie să introducă în dieta lor mai multe alimente cu indice glicemic mic sau să le combine cu cele care au un indice glicemic mai mare, conform Click.

UtileFoto: Colaj foto

Senzația de umăr înțepenit are nevoie de tratament. Riscul de a suferi de senzația de umăr înțepenit sau de umăr înghețat crește după o procedură care a imobilizat brațul. Poate fi vorba despre o leziune a umărului cunoscută, despre o fractură sau de mastectomie. Senzația de umăr înțepenit apare frecvent după 40 ani, predominant la femei. Afecțiunile care cresc riscul de a apărea senzația de umăr înțepenit sau înghețat sunt: diabetul zaharat, hipertiroidism, hipotiroidism, bolile cardiovasculare, tuberculoza sau boala Parkinson, notează Libertatea pentru femei.

Cât de eficientă este aspirina în vindecarea acneei. Apariţia coşurilor este dată nu doar de factorii hormonali, ci şi de producţia în exces a sebumului şi amestecarea lui cu celulele moarte ale pielii. Astfel se creează un mediu ideal pentru dezvoltarea unor bacterii cauzatoare de acnee. Praful de aspirină, ca orice alt praf sau pudră, usucă pustulele sau leziunile inflamatorii, dar fără să influenţeze comedoanele închise sau deschise (punctele albe şi negre). Dacă se pisează tabletele în bucăţi mai mari şi se freacă viguros pe faţă, efectul va fi unul de exfoliere mecanică, nu neapărat efect chimic activ asupra punctelor albe sau negre, conform csid.ro

De câtă apă avem nevoie zilnic. Deshidratarea duce la kilograme în plus și ne face vulnerabili în fața bolilor. Atunci când organismul este deshidratat, crește nivelul de vasopresină, un hormon care favorizează absorbția apei și forțează ficatul să elibereze mai mult zahăr în sânge. Dacă bei suficientă apă în fiecare zi, reduci considerabil riscul unui atac de cord. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, persoanele care consumă mai mult de 5 pahare de apă pe zi își scad riscul de deces prin infarct cu 41%, notează Doctorul Zilei.

10 sfaturi importante pentru proaspetele mămici. Care sunt semnele care trebuie să ne trimită cu bebeluşul la medic. 1 Strănutul nu reprezintă un semn de boală. Un nou-născut poate strănuta pentru a îndepărta lichid amniotic din cavitatea nazală. Un alt motiv este trecerea la o lumină mai puternică. 2. Temperatura corpului bebelușului până la 38 de grade nu este considerată febră. Febra este o reacţie de autoapărare a organismului, iar atunci când organismul intră în contact cu un agent patogen, temperatura corpului creste, potrivit Click.