Când suntem supăraţi, durerea fizică se amplifică. Starea mentală şi cea emoţională sunt factori care pot declanşa sau agrava o boală fizică în orice moment. Furia accelerează bătăile inimii şi creşte tensiunea arterială, frica provoacă palpitaţii ale inimii, veselia ne provoacă râsul care pune în mişcare o sumă de muşchi etc. S-a demonstrat ştiinţific faptul că factorii psihologici au influenţă asupra funcţiilor organismului şi asupra tulburării acestor funcţii, notează Descopera.

UtileFoto: Colaj foto

Persoanele care întârzie mereu trăiesc mai mult şi au cariere de succes. În nod normal, persoanele care întârzie sunt mai puţin stresate, mai puţin preocupate de termenele limită şi mult mai relaxate, ceea ce duce la o tensiune arterială scăzută, mai puţine riscuri ale apariţiei bolilor de inimă, sănătate cardiovasculară excelentă, un risc scăzut al accidentelor vasculare cerebrale, risc scăzut la şanselor de apariţie a depresie, toate acestea asigurând o viaţă de lungă durată.Un motiv pentru care oamenii ar putea întârzia este pentru că se implică în alte activităţi şi uită de noţiunea timpului. Pasiunea pentru un anumit subiect, de exemplu, poate fi tradusă ca succes pe termen lung, scrie csid

De ce se constipă anumite persoane în concediu? În plus, hemoroizii se agravează în vacanță. Constipația călătorului este o problemă de care suferă mai bine de 80% din populația adultă. Constipația de vacanță apare din cauza schimbării mediului, a rutinei de acasă, a băii, din cauza meselor copioase, bogate în proteine și grăsimi. În vacanță, puțini mai sunt cei care mănâncă cereale integrale cu iaurt la micul dejun sau o salată ușoară seara, la cină. Iar amânarea nevoii de a merge la toaletă, din cauza programului imprevizibil, cu excursii sau ieșiri cu grupul de prieteni, favorizează de asemenea constipația, potrivit Doctorul Zilei.

Ridurile de pe frunte. Cum scapi de ele prin metode naturale. Cea mai ușoară cale de a îndepărta semnele premature ale îmbătrânirii pielii este menținerea pielii bine hidratate prin consumul suficient de lichide. Corpul nostru pierde zilnic apă, în special sub formă de transpirație și urină. Ca urmare, este important depuni eforturi concertate pentru a înlocui pierderea de lichide în fiecare zi. De asemenea, există o serie de exerciții faciale care sunt concepute special pentru a aborda aceste probleme substructurale mai profunde, conform Libertatea pentru femei.

Cinci nutrienți importanți de care are nevoie orice persoană care nu face mișcare. Lipsa de fier e una din cele mai frecvente deficiențe la persoanele între 20 și 45 de ani, mai ales la femei. Expertul în nutriție scrie că, în timp ce fierul se găsește într-o gamă largă de alimente, inclusiv fructele și leguminoasele, sursele de plante nu sunt, în general, bine absorbite.Grăsimile de Omega3 sunt cheie pentru funcția optimă a creierului și esențiale pentru menținerea unei inimi sănătoase. Somonul este o sursă bogată de grăsimi Omega 3, dar poate fi găsit și în conserve de sardine și ton, relatează Doctorul Zilei.