Fracturile vertebrale de compresiune- cauze, simptome, diagnostic, tratament. Simptome: dureri dorso-lombare de la intesitate medie, la dureri severe. Vertebroplastia înseamnă injectarea unui ciment lichid în interiorul corpului vertebral. Poate diminua durerea asociată cu fracturile vertebrale. Nu este indicată pentru toate fracturile. Are beneficii maxime pentru fracturile simptomatice recente. În cazul fracturilor induse de osteoporoză nu este la fel de eficientă. Kyphoplastia: se folosește un balon pentru a crea o cavitate în interiorul corpului vertebral în care se injectează ciment. Este indicată pentru a diminua durerea locală, dar și pentru a corectă deformitatile spinale apărute în urmă unei fracturi, scrie Medlife.

UtileFoto: Colaj foto

Opiniile nutriționiștilor americani despre pudra de cacao, substanță care protejează memoria. Despre efectul băuturilor care conțin flavonoizi, o echipă de specialişti de la Centrul Medical Columbia a solicitat unui grup de voluntari, cu vârste cuprinse între 50 şi 69 de ani, să consume zilnic, timp de trei luni, o băutură specială cu o concentraţie mare de flavonoizi din cacao. În acelaşi timp, un alt grup de participanţi la studiu a primit o băutură săracă în flavonoizi din cacao. Cercetătorii au constatat că primul grup de voluntari, care au consumat băutura mai bogată în flavonoizi din cacao, a obţinut rezultate foarte bune la testele de memorie, notează Click.

Consumul de fast food afectează fertilitatea bărbaţilor. Cercetătorii au ajuns la concluzia că o dietă „occidentală”, care include hrană procesată şi cu un conţinut ridicat de grăsimi, precum pizza, chipsurile sau carnea roşie, adoptată în perioada adolescenţei, are efecte nefaste. Astfel, această dietă poate conduce spre scăderea numărului de spermatozoizi şi deteriorarea celulelor Sertoli, responsabile de producerea gameţilor. Doctorii precizează că deşi o schimbare a dietei poate conduce spre normalizarea numărului de spermatozoizi, deteriorarea celulelor Sertoli se poate dovedi permanentă, potrivit Descopera.

Cum alegi costumul de baie ideal în funcţie de forma corpului. „Silueta pară”. Când ai posteriorul şi coapsele accentuate, atunci atenţia ar trebui orientată spre zona de sus, a bustului. Un costum de baie cu un sutien extravagant, cu şnur în jurul gâtului, ar fi perfect. Dacă mergi pe varianta costumului dintr-o singură piesă, alege unul cu decupaje sau cu un decolteu adânc. „Silueta măr”. Ai picioare subţiri, iar volumul este concentrat în jurul taliei şi abdomenului. Te avantajează un slip cu talie înaltă şi un sutien fără bretele, dar care neapărat trebuie să aibă susţinere şi cupe întărite, potrivit Click.

Cum se îmbolnăvește inima din cauza exceselor de tot felul. Bolile cardiovasculare fac cele mai multe victime peste tot in lume. Iar românii se află pe primul loc la numărul de decese care ar putea fi prevenite. Principalele cauze sunt infarctul si atacul vascular cerebral. 'Trigliceridele sunt prezente in mod normal in organism. Și reprezinta o forma de stocare a lipidelor. Problemele apar atunci cand numarul trigliceridelor depaseste valoarea normala. Afecteaza nivelul colesterolului in sange si duce la depunerea placilor de aterom pe peretii arterelor, conform Libertatea.