Greşeli care îţi strică ochii. Frecatul la ochi „Pe termen lung, poate duce la keratoconus, o deformare a corneei destul de greu de tratat, fiind nevoie de transplant sau de implantarea unor inele în cornee, ori de purtarea unor lentile de contact dure”, spune dr. Diana Năstase, medic specialist oftalmolog. Porţi ochelari de soare de proastă calitate. Ochelarii de soare de proastă calitate dau falsa impresie că ne protejează, blochează lumina, lasă pupila să se dilate, dar nu blochează razele ultraviolete care au drum liber în ochi, notează Click.

UtileFoto: Colaj foto

Răceala de vară: cum să o previi, cum să o tratezi. În cazul răcelii de vară, consumul de fructe şi legume proaspete bogate în vitamine şi minerale şi faptul că transpirăm mai abundent ar putea accelera perioada de vindecare. Spală-te cât mai des pe mâini cu apă caldă şi un săpun antibacterian – germenii se transmit în principal prin atingerea obiectelor contaminate. Bea cât mai multă apă – deshidratarea împiedică eliminarea toxinelor din organism şi perturbă nivelul electrolitic, ceea ce slăbeşte capacitatea de luptă a sistemului imunitar cu virusurile şi bacteriile, conform csid.

Reguli de bune maniere la masă. Primul care intră în restaurant e bărbatul, pentru a-şi proteja partenera de privirile curioase ale celor din jur şi pentru a-i cere şefului de sală să-i indice o masă liberă. Doamna îşi alege locul pe care şi-l doreşte la masă, iar bărbatul îi va ţine scaunul. Şervetul de pânză se pune pe genunchi atunci când începem să mâncăm. Folosim tacâmurile începând cu cele mai îndepărtate de farfurie şi cu fiecare fel de mâncare ne apropiem de farfurie. În faţa farfuriei se pun tacâmurile pentru desert, scrie Click.

Cinci afecțiuni grave care au ca simptom oboseala. Anemia feriprivă – este anemia determinată de lipsa fierului suficient în corpul uman. Este un tip de anemie des întâlnit în rândul femeilor, iar una dintre cauze este dieta neechilibrată, săracă în fier, dar și absorbția intestinală deficitară. Depresia. Uneori, oboseala este singurul simptom al depresiei și cel mai vizibil pentru pacient. Printre simptomele depresiei regăsim: tristețe, anxietate, insomnie, lipsa bucuriei, disconfort fizic și psihic, pierderea interesului pentru lucruri care înainte îți făceau plăcere, potrivit Doctorul Zilei.

Cum știi că ai făcut intoxicație cu apă. Există două tipuri de intoxicație cu apă: Consumul în exces de apă: apare atunci când bei mai multă apă decât rinichii tăi pot elimina prin urină. Acest lucru determină colectarea de apă în sistemul cardiovascular. Reținerea de apă: apare când organismul nu poate elimina apa corespunzător și este cauzată de anumite afecțiuni. În primele stadii, simptomele intoxicației cu apă nu sunt vizibile. Atunci când afecțiunea progresează, te poți confrunta cu: - stări de amețeală și vomă; - dureri de cap, conform Diva Hair.