Utile: Întrebări controversate despre silicoane; Semne de alarmă că aveți glicemia prea mare; Cum se mănâncă îngheţata corect?

de Gabriela Florea     HotNews.ro
Luni, 22 iulie 2019, 0:33 Revista Presei | Utile


Utile
Foto: Colaj foto
Semne de alarmă că aveți glicemia prea mare. Atunci când glicemia a trecut de 200 mg/dl (11 mmol/L) apare gura uscata, buze uscate, dificultate usoara la vorbire și sete. Daca glicemia aceasta mare dureaza mai mult de o zi va apare o crestere a volumului de urina, ce obliga pacientul sa mearga mai des la baie, inclusiv noaptea. Setea va fi combatuta instinctiv prin consumul unei cantitati mai mari de apa, uneori depasind 4-6 litri pe zi, conform Doctorul Zilei.

Întrebări controversate despre silicoane. Dacă acum 25 de ani riscul de complicaţie era de 30%, acum a scăzut la 5%. „Vorbind totuşi de o intervenţie chirurgicală şi trebuie luate în calcul toate riscurile posibile: hemoragie, infecţii. Mai pot rezulta asimetrii, deplasarea implantului... Dar toate acestea sunt extrem de rare”, spune medicul estetician Ion Zegrea pentru Click.

Cum se mănâncă îngheţata corect? Deşi pofta este mare, căldurile dogoritoare, corect este să nu mâncaţi imediat ce aţi cumpărat îngheţata. Ci să aşteptaţi 5 minute, ca îngheţata să aibă textura perfectă. Ei bine, deşi este foarte comod, desertul rece ca de altfel orice mâncare nu se savurează pe stradă. De ce? Experţii atrag atenţia - pe stradă există riscul contaminării produsului cu particule de praf toxic, scrie csid.

Alergia la ambrozie e în toi. Uite ce să faci dacă suferi de această afecțiune. Principalele aeroalergene ce pot induce manifestări sezoniere sunt reprezentate de sporii anumitor specii de mucegaiuri și polenul plantelor ce înfloresc în această perioadă (în special buruieni). Deși există variații importante în funcție de condițiile climaterice, vorbim de un sezon al buruienilor' în perioada august-octombrie.', explică dr. Adriana Tudose, medic primar alergologie și imunologie clinică din cadrul Centrului Medical ProVita pentru Libertatea pentru femei.

Aplicaţia care ajută pacienţii să ştie cum se pot combina medicamentele. A fost dezvoltată de o absolventă a UBB Cluj-Napoca. O aplicaţie web care analizează posibilele reacţii dintre medicamente şi alimente sau între diverse combinaţii de medicamente, utilă atât pacienţilor, cât şi medicilor şi farmaciştilor, a fost dezvoltată de o absolventă a UBB Cluj-Napoca. Edith Karda şi-a propus ca, în perioada următoare, aplicaţia sa inovativă să fie disponibilă pe web, sub forma unui site, dar şi să ajungă pe dispozitive mobile – telefon sau tabletă, scrie Descopera.


Citeste mai multe despre   





Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


















3129 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by