Cele mai nesigure locuri în avion, în caz de accident aviatic. Cele mai sigure locuri s-ar afla la partea din spate a avionului. În schimb, pasagerii aşezaţi deasupra aripii au cele mai mici şanse de supravieţuire, pierderea integrităţii structurale în cazul unei aterizări dure apărând mai întâi în zona aripilor. Undeva la mijloc, ca nivel de siguranţă, ar fi scaunele aflate la partea din faţă. Potrivit cotidianului USA Today, recomandările se bazează pe date reale, obţinute în urma studiu nepublic desfăşurat cu scopul de a compara ratele de mortalitate a pasagerilor, în funcţie de poziţia din avion unde au primit scaun, notează Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

6 motive pentru care ţi se înroşeşte pielea. Reacţii alergice. O afecţiune numită dermatită de contact alergic poate apărea atunci când pielea este atinsă de ceva care provoacă iritații sau reacții alergice. Faţa este cea mai comună zonă în care poate apărea, iar asta pentru că un săpun sau vopseaua de păr, de exemplu, pot irita pielea. Cauzele comune ale apariţiei dermatitei de contact sunt iedera ortrăvitoare, parfumurile şi latexul. De cele mai multe ori, acestea tind să treacă de la sine atunci când nu mai expui pielea la ceea ce provoacă aceste iritaţii, scrie csid.

Tatuajele care îşi pot modifica culoarea în funcţie de starea de sănătate. O echipă de cercetători a creat o serie de biosenzori, care pot fi aplicaţi sub formă de tatuaje şi care pot oferi informaţii despre nivelul de glucoză sau albumină al unei persoane. Atunci când ne gândim la tatuaje ne gândim la o formă de artă sau la o modalitate prin care o personă alege să marcheze ceea ce este important pentru sine chiar pe pielea sa. Totuşi, o echipă de cercetători din a Universităţii Tehnice din München a reuşit să dea şi o utilizare practică, pe lângă cea simbolică, tatuajelor, conform Descoperă.

Acidul hialuronic este periculos? Acesta este, cel mai probabil, unul dintre cele mai cunoscute mituri. Însă specialiştii asigură că acidul hialuronic folosit actual în estetica facială este cea mai sigură substanţă de remodelare şi volumizare. Acest lucru se datorează faptului că molecula folosită este foarte asemănătoare acidului hialuronic pe care îl avem în mod natural în piele, relatează Libertatea pentru femei.

Vrei copii, dar ai aceste obiceiuri? Activitățile uzuale ale unui bărbat care îi pot afecta fertilitatea. „Dacă în cazul femeilor, vârsta de 35 de ani reprezintă un prag cunoscut, există și un prag în ceea ce privește partenerul de cuplu. Deși spermatogeneza (formarea celulelor reproductive masculine, spermatozoizii) se menține toată viața, calitatea materialului genetic, capacitatea de reproducere se modifică odată cu trecerea timpului. Acesta este și motivul pentru care 1 din 6 cupluri poate avea probleme de fertilitate la apariția primului copil”, a spus medicul primar urolog Daniel Damian pentru Doctorul Zilei.