Stilul de viata are o mare pondere in functionarea corecta a organismului, spun specialistii. Pentru a sta departe de bolile de inima sau de afectiunile cronice, este important sa avem o dieta corespunzatoare si un stil de viata ordonat. Acestea sunt concluziile la care au ajuns medicii de la Universitatea de Medicina din Carolina de Sud, citati de specialistii site-ului webmd.com.

Cercetarile arata ca imbunatatirea stilului de viata, prin obiceiuri sanatoase, e considerata cea mai buna metoda de prevenire a bolilor de inima. “Niciodata nu este prea tarziu pentru a schimba tabieturile, care tin de alimentatie sau organizarea timpului”, spun specialistii.

Pentru a stabili factorii care contribuie la aparitia afectiunilor inimii sau a decesului prematur, specialistii americani au realizat un studiu la care au participat nu mai putin de 15.700 de adulti, cu varste cuprinse intre 45 si 64 de ani. Acestia au adoptat un stil de viata echilibrat, bazat pe patru obiceiuri importante care ajuta in prevenirea bolilor de inima.

1. Consumati cel putin cinci fructe si legume pe zi. Acesta a fost cel mai usor obicei pe care cei supusi studiului l-au adaptat. Fructele si legumele sunt surse sigure de vitamine si, implicit, de sanatate.

2. Faceti exercitii fizice si scurte plimbari, cel putin doua ore si jumatate pe saptamana. Sfatul a fost respectat de participantii la studiu, exercitiile fizice oferindu-le mobilitate si surplus de energie.

3. Feriti-va de obezitate. Incercati sa tineti sub control indexul masei corporale. Acesta a fost cel mai greu de indeplinit, tinand cont ca este destul de greu de luptat cu kilogramele in plus.

4. Evitati tutunul. Foarte multi subiecti au renuntat la fumat in timpul cercetarii.

Click