Cum știi că ai probleme cu inima. Simptomele pe care mulți oameni le ignoră până e prea târziu. Durerile de stomac, senzaţia de greaţă şi indigestia, oboseala, senzaţia de lipsă de aer, tusea la efort şi transpiraţiile sunt manifestările care pot anunţa un infarct şi care, de cele mai multe ori, sunt ignorate sau puse pe seama unei cu totul alte probleme. Simptomelor atipice de infarct sunt tusea şi transpiraţia abundentă, cu o banală răceală, avertizează medicii cardiologi, conform Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Stilul de viaţă corect dacă aveţi hemoroizi. Hemoroizii sunt vene dilatate din plexul venos hemoroidal, asemănătoare cu varicele, dar situate la nivelul canalului anal. Se formează din cauza scăderii rezistenţei peretelui venos şi pierderii fermităţii ţesutului din zona respectivă. Sedentarismul, statul ore în şir pe scaune incomode la birou, alimentaţia nesănătoasă, săracă în fibre şi bogată în proteine, constipaţia, obezitatea, consumul de alcool, toate acestea declanşează boala hemoroidală chiar de la vârstă tânără, scrie Click.

6 idei de activităţi outdoor cu copilul tău. Bătaie cu baloanele cu apă. Aveţi nevoie de : spaţiu în aer liber, copii dornici să se răcorească, baloane şi apă! După ce v-aţi asigurat că baloanele sunt pregătite şi fiecare tabără de copii are găletuşa ei, daţi startul unei bătăi extraordinare. Deşi totul este despre distracţie, copiii merită puţin motivaţi, aşa că ai grijă să pregăteşti un tort/un platou cu prăjituri/un castron cu fructele preferate pentru echipa câştigătoare (din care, bineînţeles că veţi mânca cu toţii la final), potrivit csid.ro

Cum se poate trata fractura de pumn. Dr. Daniel Vîlcioiu afirmă că fractura de pumn reprezintă una din cele mai frecvente fracturi de la nivelul scheletului osos. De reţinut este faptul că pacientul trebuie monitorizat obligatoriu pe parcursul tratamentului, pentru a exclude orice fel de complicaţie de tipul deplasării fracturii pe gips sau pierderea mobilităţii degetelor, putând alege conversia tratamentului ortopedic în tratament chirurgical. De asemenea, în cazul operaţiei de fixare a fracturii nu mai este nevoie de imobilizare postoperatorie, pacienţii putând mişca mâna liber, fără a face mari eforturi, notează Descoperă.

Senzația de greață poate fi semn de boală. Senzația de greață trecătoare, însoţită sau nu de vomă, nu trebuie neapărat să te pună pe gânduri. Când însă aceasta se prelungeşte, neapărat trebuie să mergi la medic. Greaţa apare, de obicei, ca urmare a scăderii activităţii musculaturii stomacului. Eructaţia (eliminarea pe gură a gazelor din stomac, aşa numita popular râgâitură), stomacul greu, prea-plin, vărsăturile, diareea sau constipaţia, durerile, ameţeala sunt numai câteva dintre ”partenerele” senzaţiei de greaţă, conform Libertatea pentru femei.