Periuţa de dinţi electrică vs. periuţa de dinţi clasică: avantaje şi dezavantaje. Câtă vreme periuţele clasice sunt folosite corect, acestea pot fi extrem de eficiente. Medicul stomatolog ne enumeră avantajele periuţelor de dinţi clasice, de la tehnica de periaj, până la costuri. “În ceea ce priveşte periuţele dentare clasice, marele avantaj este reprezentat de controlul total asupra tehnicii de periaj. Preţul de achiziţionare poate fi de asemenea un alt avantaj al periuţei manuale, întrucât este mult mai avantajoasă ca şi preţ, iar forma pe care o prezintă este extrem de utilă în timpul deplasărilor sau a vacanţelor”, a spus Dr. Adrian Mina pentru csid.

UtileFoto: Colaj foto

Detoxifierea organismului. Cum se face corect? Tot ce trebuie să faci este să consumi cât mai multe fructe și legume proaspete. Ideal este însă să stai la distanță de tot ceea ce înseamnă tentații culinare: dulciuri, carne, mâncăruri cu sos. De asemenea, ar fi bine să nu te atingi de zahăr o perioadă. Avantajele detoxifierii pentru organism sunt nenumărate. Vei elimina din toxinele acumulate, vei avea mai multă energie și pur și simplu vei fi mai frumoasă și sănătoasă, scrie Doctorul Zilei.

Cum ne pregătim garderoba pentru toamnă. Pregătirea garderobei pentru orice sezon începe cu un inventar în dressing. La fel este şi în cazul hainelor pentru toamnă. Trebuie să vezi neapărat dacă ai destule cămăşi, pantaloni, blugi, pulovere, sacouri şi rochiţe, astfel încât stilul tău să nu fie monoton. Trebuie, desigur, să ţii cont şi de tendinţe. Ar trebui să ai măcar câteva piese din noile colecţii pe care să le combini cu ce ai prin dulap. Aşa că o trecere în revistă a noilor stiluri impuse de modă, nu strică, relatează Click.

Cum îți dai seama că loțiunea ta de soare a expirat. Dacă nu îți amintești exact când ai deschis crema, regula generală este că dacă a trecut mai bine de un an, cel mai probabil e bine să o arunci și să o înlocuiești. Această regulă ar trebui aplicată atât la loțiunile SPF cu efect chimic, cât și cele cu efect fizic. Dermatologul Henry Lim, din Detroit, Michigan, a explicat că loțiunile chimice (care conțin ingrediente de tipul oxibenzonei) se degradează în timp din pricina oxidării, pe când ingredientele din cele fizice (cum ar fi oxidul de zinc și dioxidul de titaniu) ajung să se strângă laolaltă și să devină ineficiente, potrivit Unica.

Ombilicoplastia, cea mai populară intervenţie estetică. Printre tendinţele ultimilor ani nu putem reaminti de ombilicoplastia sau operaţia estetică a buricului. Această intervenţie chirurgicală are ca scop remodelarea şi repoziţionarea ombilicului, iar în anul 2018 a fost cea mai populară operaţie estetică, atât în rândul femeilor, cât şi al bărbaţilor. Medicul estetician Iancu Morad ne explică tot ce trebuie să ştim despre această intervenţie, scrie csid.