Durerea de cap provocată de caniculă: cum scapi de ea şi când e cazul să mergi la medic. Valul de caniculă din aceste zile care a pus stăpânire pe ţara noastră creşte numărul celor care solicită ajutor medical de specialitate. Fie că este vorba despre lipotimie, ritm cardiac accelerat sau insolaţie, temperaturile extreme sunt greu de suportat chiar şi de cei mai rezistenţi dintre noi. Cu precădere copiii şi persoanele vârstnice sunt categoriile cele mai expuse acestor riscuri, însă şi cei care au o stare bună de sănătate se pot confrunta cu diverse simptome neplăcute, cauzate de expunerea la razele arzătoare ale soarelui, scrie Descoperă.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Dieta cretană, secretul longevității. Proprietarul care a transformat o tragedie într-un vis frumos. Grădina Botanică din Creta s-a născut din cenuşă, la propriu. În 2004, un incendiu puternic a distrus pe această insulă zeci de hectare de livezi de măslini. Una dintre familiile cărora le-a ars livada şi-a dorit să transforme această tragedie într-un vis frumos. "Iar visul a devenit realitate. Ulei de măsline, legumele, fără reţete, produsele locale şi de sezon şi un pahar de vin sunt elementele dietei cretane. Asta facem noi în acest restaurant, care sprijină şi economia locală, nu folosim deloc ingrediente internaţionale şi totul provine din împrejurimi", declarație a unui cretan preluată de Digi24.

Cele mai eficiente laxative naturale. Te scapă de constipație și de kilogramele în plus. Putem preveni sau remedia constipația reducând pe cât posibil cantitatea de alimente sărace în fibre și introducând în alimentație câteva fructe și legume cheie care acționează ca laxative naturale: bananele care sunt foarte bogate în fibre, conțin mult potasiu si conțin un compus natural care ajuta la refacerea florei de bacterii „bune” din intestin, merele care conțin pectină, care stimulează mișcarea intestinelor, fiind foarte bogate în fibre. Unul dintre cele mai eficiente laxative naturale este oțetul de mere. Turnați o linguriță de oțet de mere într-un pahar de apă și beți-l dimineața. O să observați repede efectul, potrivit Doctorul zilei.

Soluţii ca să dormi bine în nopţile călduroase de vară. Fă-ţi un program strict de somn, ca să-ţi setezi „ceasul interior”. Culcă-te la aceeaşi oră în fiecare seară şi trezeşte-te la aceeaşi oră dimineaţa. Ajută să ai un ritual prin care să dai organismului semnalul că se apropie ora de culcare: fă un duş răcoros, citeşte câteva pagini din cartea preferată, fă-ţi un ceai de tei. Evită calculatorul, tableta şi televizorul înainte de culcare. Lumina acestor electronice stimulează activitatea creierului. De altfel, televizorul ar trebui să fie interzis în dormitor. Mulţi, rupţi de oboseală, adorm la televizor, însă somnul lor va fi zbuciumat. Pentru un somn de calitate, e nevoie de linişte şi de întuneric, notează Click.

Platforma care ar putea lua locul Netflix va fi lansată curând. Autoritățile de reglementare franceze au dat undă verde marilor broadcasteri din țară să lanseze un serviciu care ar urma să intre în competiție cu giganții mondiali. Acesta se numește Salto și este rezultatul unei colaborări între Pubcaster France Televisions și rivalii săi, M6 și TF1. Serviciile vor fi similare cu cele pe care le oferă Netflix sau Amazon Prime, iar cliențiii vor putea beneficia de acestea sub forma de abonament. Proiectul va avea un buget de aproximativ 56 de milioane de dolari în primul an, se arată în articolul Playtech.