Dr. Cristian Deciu, endocrinolog: ”Din cauza tiroidei te poţi îngrăşa maxim 7 kilograme”. Un procent foarte mic dintre pacienţii cu obezitate au o boală endocrină, care să fi dus la creşterea ponderală. În general, obezitatea apare din cauza unui stil de viaţă dezorganizat. Mă refer aici, în special, la nerespectarea programului de masă. Legat de creşterea în greutate, în hipotiroidie aceasta nu este de obicei foarte mare. Pacienţii pot câştiga în greutate maximum 6-7 kg. Această creştere se petrece din cauza edemului interstiţial (lichid în spaţial interstiţial), nu ţesutului adipos, a spus Dr. Cristian Deciu pentru csid.

UtileFoto: Colaj foto

Cum ne protejăm de un eventual dezastru nuclear. Măsurile imediate care se iau dacă ai fost expus la radiații. Prima recomandare este că persoanele din zonă să se adăpostească în casă pentru a reduce expunerea la radiații. Rămânând înăuntru cu ușile și geamurile închise puteți reduce expunerea la radiații cu până la 40%. Nu folosiți telefoanele decât dacă este absolut necesar; liniile telefonice trebuie să rămână libere pentru operatorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, conform Doctorul Zilei.

Ochelari sau lentile de contact? Ce să alegi, ca să vezi mai bine. Alegerea tipului de lentile de contact se face în funcţie de corecţia necesară. Fie că sunt cosmetice, corective, terapeutice, convenţionale, fie cu înlocuire frecventă, cu port zilnic (până la 18 ore) sau extins (până la o lună), aceste mici bucăţele de plastic îţi oferă, în primul rând, confortul estetic de a renunţa la ochelari. În plus, pentru cei care poartă dioptrii mari de obicei, cu siguranţă lentilele de contact sunt cea mai bună alegere. Nu alunecă de pe nas, nu presează urechile şi nu lasă urme roşii, nu se aburesc la schimbări de temperatură, relatează Liberatea pentru femei.

Soluţii ca să dormi bine în nopţile călduroase de vară. Evită calculatorul, tableta şi televizorul înainte de culcare. Lumina acestor electronice stimulează activitatea creierului. De altfel, televizorul ar trebui să fie interzis în dormitor. Mulţi, rupţi de oboseală, adorm la televizor, însă somnul lor va fi zbuciumat. Pentru un somn de calitate, e nevoie de linişte şi de întuneric. Nu consuma alcool. Chiar dacă prima impresie e de uşoară ameţeală care te trage la somn, alcoolul afectează profund calitatea somnului. De asemenea, limitează numărul de cafele pe timpul zilei şi ai grijă să te hidratezi mai mult, scrie Click.

Nu te-ai fi gândit că aceste produse îți strică dantura. Dăunează la fel ca dulciurile. Rosii, citrice, afine, sfecla, mere, prin continutul de substante colorante pateaza dintii, iar prin continutul de acizi demineralizeaza smaltul dentar. Fructele uscate: Prin deshidratare, acestea devin foarte concentrate in zaharuri si lipicioase, combinatia preferata de bacterii. Acelasi efect il au toate alimentele aderente de dinti: jeleuri, biscuiti, potrivit Doctorul Zilei.