3 lucruri la care să renunți pentru o viață sănătoasă. Chiar daca să pui răul înainte iți poate aduce surprize plăcute în momentul în care vezi că răul nu s-a adeverit, o astfel de gândire iți va provoca stări neplăcute și tensiune. Gândirea negativa nu e în sine un factor declanșator pentru anumite afecțiuni, însă tensiunea permanentă în care ne face să trăim ne poate provoca probleme legate de creșterea tensiunii sanguine și apariția afecțiunilor cardiovasculare, potrivit Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Consumul de vin roşu corelat cu o mai bună sănătate a florei intestinale. Un studiu efectuat de către cercetătorii britanici a descoperit că persoanele care consumă moderat vin roşu au o floră intestinală mai diversă în comparaţie cu persoanele care nu consumă acest tip de vin. Un studiu recent efectuat de către Colegiului Regal din Londra a ajuns la concluzia că persoanele care consumă vin roşu au o floră intestinală mai diversă, precum şi o asociere mai scăzută a pericolului reprezentat de către obezitate şi niveluri ridicate de colesterol rău, scrie Descoperă.

8 sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă. Ideea de bază a alimentaţiei curate este alegerea alimentelor cât mai aproape de forma lor naturală. Aşadar, în loc de alimente în cutie sau ambalate, alege produse proaspete, naturale. Alege un curcan întreg în loc de chiftele de curcan congelate sau struguri cruzi în loc de jeleuri gumate făcute cu suc de fructe. Bonus: când eviţi alimentele extrem de procesate, cum ar fi chipsurile, prăjiturile şi mâncarea semipreparată, gândeşte-te că te scuteşti şi de calorii goale, zahăr, sare şi grăsimi saturate, conform csid.ro

Stresul și depresia sunt boli „la modă” toamna. Dacă prima lună din an este deja bine cunoscută pentru stările depresive pe care le declanșează, toamna se bucură de renumele de anotimp al nostalgicilor. Iar asta nu-i ceva de bine. Totuși, nu e dracul chiar atât de negru. Nu orice lipsă de chef înseamnă depresie, însă nici nu trebuie ignorat pesimismul îndelungat. Deși se consideră că depresia e o tristețe extremă, există o mare diferență între depresia clinică și starea de tristețe, notează Libertatea pentru femei.

10 motive pentru care trebuie să consumi apă filtrată. Apa filtrată te scapă de chimicale și de substanțe cu potențial de contaminare. Știi ce te așteaptă în apa de la chiuvetă? „Rezerve” de fluor și clor, folosite, e adevărat, pentru curățarea și purificarea apei. Deși nivelurile lor nu sunt (conform autorităților, cel puțin) dăunătoare, cât de tare îți surâde ideea de a le introduce în organism? scrie Diva Hair.