Bulimia nervoasă: cauze, simptome, tratament. Bulimia nervoasă este o tulburare alimentară caracterizată prin episoade de mâncat compulsiv, în cantităţi mari, pentru ca mai apoi persoana respectivă să îşi provoace voma sau să apeleze la diverse metode pentru a scădea în greutate. Aceste metode pot include înfometarea, abuzul de laxative sau diuretice, precum şi exerciţiile fizice extenuante, conform csid.ro

UtileFoto: Colaj foto

De ce faci mătreaţă când schimbi şamponul. Ca să scapi de mătreaţă, încearcă un produs dermato-cosmetic, de la farmacie. Acesta e conceput astfel încât să rezolve ţintit diverse probleme ale scalpului şi firului de păr. Se alege în funcţie de tipul de mătreaţă şi tipul de scalp. Poate nu îl nimereşti din prima pe cel ideal, poate nu îşi face efectul, caz în care trebuie să încerci altul. Când îl găseşti, foloseşte-l maximum o lună, apoi e bine să revii la şamponul tău obişnuit, de zi cu zi, scrie Click.

De ce este bine să mâncăm vinete. 5 beneficii majore ale acestui super aliment. Sunt orginare din India de Sud și Sri Lanka și se cultivă intens de mai bine de 1.500 de ani. În afară de apă, conțin multe vitamine și minerale, care sunt extrem de benefice organismului uman. Ca să trecem rapid în revistă câteva dintre efectele benefice ale vinetelor, vă spunem că, prin conținutul lor, vinetele îți potolesc foamea și setea, dar au şi efecte benefice asupra organismului, potrivit Doctorul Zilei.

Kilogramele în plus şi sarcina - ce e normal, ce e periculos şi cât ai voie să te îngraşi. În perioada sarcinii trebuie să mănânci cât pentru doi şi ai pofte de necontrolat. Sunt două mituri apărute ca o „scuză” a gravidelor pentru a da iama în frigider după pofta inimii. În realitate, medicii atrag atenţia că toate acestea duc la îngrăşare, iar kilogramele în plus au un impact negativ asupra sarcinii, notează Click.

Terapia cu hormoni creşte riscul apariţiei cancerului de sân. În urma cercetării publicate în Jurnalul The Lancet s-a descoperit că riscurile cresc în mod constant odată ce terapia cu hormoni este folosită, dar în acelaşi timp terapiile cu hormoni estrogen şi progestogen sunt mult mai benefice decât cele doar pentru estrogen. Fiecare tip de înlocuire a hormonilor, cu excepţia estrogenilor vaginali, a fost asociată cu riscuri excesive de cancer de sân, relatează csid.ro