Cancerul de sân. Ce analize îl depistează și în ce constă tratamentul. Aproape 10.000 de femei din țara noastră sunt depistate anual cu cancer de sân. Din păcate, în cele mai multe cazuri, diagnosticarea este târzie, când eficiența tratamentului este minimă. Probabilitatea de apariție a cancerului la sân este mai mare după 50 de ani, 8 din 10 cazuri fiind întâlnite după această vârstă. Însă și femeile tinere pot face boala, numărul cazurilor fiind în creștere. Femeile care au în familie rude (mame, surori, mătuși) cu această boală ar trebui să facă periodic anumite teste genetice (BRCA1, BRCA 2 și TP53), potrivit Click.

UtileFoto: Colaj foto

Anxietatea: tipuri şi tehnici de tratament. Îndoielile şi gândurile contradictorii în faţa unor evenimente noi, neaşteptate sau nedorite în viaţă sunt un lucru firesc. La fel de normal este şi să fii îngrijorat, însă atunci când această nelinişte nu mai este doar o stare mentală, ci cuprinde întregul corp (inima îţi bate mai puternic, respiraţia devine sacadată sau prea accelerată, muschii se încordează, transpiri sau ai senzaţii reci, ai furnicături la stomac etc.) cel mai probabil suferi de o tulburare de anxietate, scrie csid.ro

Cauzele respirației urât mirositoare. Poate fi simptom de diabet sau de boli hepatice. Primul pas în diagnosticarea și tratarea afecțiunii este un control stomatologic, în cadrul căruia medicul dentist va putea confirma sau exclude cauza orală a respirației urat mirositoare. Atunci când stomatologul nu identifica, însă, o cauza dentară, acesta va trimite pacientul către alt medic specialist, deoarece problema poate fi strâns legată de alte afecțiuni de existența cărora pacientul nu este conștient încă, atenționează doctor Mihaela Dan, medic specialist ortodonție, conform Doctorul Zilei.

Condiţiile de mediu joacă un rol important în creşterea tensiunii arteriale în cazul copiilor. Un studiu efectuat cu subiecţi din şase ţări a ajuns la concluzia că există o serie de factori de mediu care pot fi corelaţi cu riscul creşterii tensiunii arteriale în cazul copiilor. Aceast studiu a inclus 1.277 de perechi mamă-copil din şase ţări: Marea Britanie, Franţa, Spania, Lituania, Norvegia şi Grecia, cu precizarea că copiii selectaţi aveau la începutul studiului între 6 şi 11 ani şi 10% dintre aceştia au fost clasificaţi prehipertensivi sau hipertensivi, notează Descoperă.

Ce soluţii există pentru paradontoză. Boala parodontală debutează în jurul vârstei de 30-35 ani. Primele semne pe care le remarcă pacientul sunt: dezgolirea treptată a dinţilor, retragerea gingiei şi expunerea treptată a unei zone mai galbene care este de fapt rădăcina dintelui. Pacienţii observă că apar spaţii între dinţi la nivelul gingiei, spaţii pe care nu le aveau înainte. De obicei apare sensibilitatea dentară la rece deoarece se dezveleşte rădăcina dintelui care este sensibilă. Această retragere gingivală este de obicei prezentă la toţi dintîi, uniform. Dacă retragerea gingiei este limitată doar la un dinte sau la un grup de 2-3 dinţi, atunci nu vorbim de parodontoză, ci există o cauză locală a retracţiei, potrivit csid.ro