Căderea părului: factori şi metode de tratament. Odată cu înaintarea în vârstă părul devine mai subţire, friabil şi se observă chiar şi o rărire a firelor de păr. Un factor important în căderea părului este stresul. Mecanismul prin care se produce acest efect este reprezentat de afectarea vacularizaţiei folicului, cu reducerea aportului de oxigen, nutrienţi şi inhibarea creşterii. O dietă săracă poate conduce la deficienţe de anumiţi nutrienţi (proteine, fier, zinc, vitamine), care conduc la anomalii ale metabolismului, dar şi la nivelul folicului pilos, potrivit Descoperă.

UtileFoto: Colaj foto

Sfaturi importante dacă vrei să-ţi închiriezi apartamentul. Ca regulă principală, trebuie să ştii că cele mai căutate sunt garsonierele şi apartamentele cu două camere, situate în apropierea mijloacelor de transport în comun, a facultăţilor, magazinelor, farmaciilor şi parcurilor. Zona în care e situat blocul, etajul la care ai apartamentul, toate acestea dictează preţul. Însă la fel de importantă este amenajarea interioară. Dacă primele aspecte nu le poţi schimba, dotările şi designul stau în puterea ta să le faci atractive, conform Click.

Antrenamentele HIIT: beneficii şi tipuri de exerciţii. Unul dintre cele mai eficiente programe pentru arderea grăsimilor şi pentru tonifierea corpului este antrenamentul de tip HIIT (High Intensity Interval Training). Deşi mulţi îl consideră ideal pentru persoanele care au mai făcut cunoştinţă cu sala de sport şi antrenamentele intense, acest tip de antrenament poate fi adaptat oricărei persoane care vrea să facă mişcare şi să vadă rezultatele cât mai curând, scrie csid.ro

Când se impune să facem o analiză RMN și ce pregătiri sunt necesare înaintea investigației. Ca orice metodă imagistică, examinarea RMN are contraindicații, absolute sau relative. Dintre indicațiile relative amintim: femeia însărcinată în primul semestru de sarcină, protezele valvulare cardiace, clipsurile metalice. Pace-makerul cardiac, cateterul Swan-Ganz, implanturile cohleare, protezele metalice, neurostimulatori, pompele cu injectare continuă, implanturile oculare, contraindică absolut efectuarea unui examen RM, potrivit Doctorul Zilei.

Cancerul pulmonar. Factori de risc, cum se depistează, stadiile bolii și tratament. În comparație cu alte tipuri de cancer, cel pulmonar are particularitatea de a se răspândi cu ușurință în corp (metastaze). Acest lucru este pus pe seama faptului că plămânii sunt în strânsă legătură cu vasele sangvine și cu cele limfatice. „Cancerul pulmonar înseamnă înmulțirea necontrolată a unor celule anormale, prin acumularea lor determinând apariția de tumori, care crescând produc simptome, potrivit Click.