Nucile de cocos, bune pentru inimă şi prevenirea diabetului. Nucile de cocos cresc în regiuni tropicale de mai bine de 4.500 de ani, dar au devenit tot mai cunoscute în prezent datorită gustului delicios şi potenţialelor beneficii pentru sănătate. Spre deosebire de alte fructe bogate în carbohidraţi, nucile de cocos conţin mai degrabă grăsimi, dar şi proteine, anumite minerale importante şi o cantitate mică de vitamina B. Cu toate astea, nu sunt o sursă extraordinară de vitamine. Mineralele pe care le conţine ajută corpul să funcţioneze corespunzător. Este un fruct bogat în mangan, esenţial pentru sănătatea oaselor şi reglarea nivelului de colesterol, scrie Descoperă.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Frica de automatizare: câți oameni cred că-și vor pierde jobul în fața unui robot. Un studiu a încercat să afle cât de mare este riscul automatizării unui număr mare de joburi, pornind de la opinia celor care le execută. Concluziile sunt îngrijorătoare, având în vedere că mai mult de jumătate dintre muncitori sunt de părere că ar putea fi înlocuiți cu un robot. În cel mai optimist caz, unii sunt de părere că locurile lor de muncă vor fi schimbate semnificativ sau vor dispărea complet, în următorii zece ani, se arată în articolul Playtech.

Boala care ucide din cauza rușinii. Este a doua cauză de mortalitate în România. Cancerul de colon şi rect este a doua cauză de mortalitate în România, iar numărul deceselor este din ce în ce mai mare. Specialiștii spun că numeroși oameni își pierd viața pentru că le este rușine să meargă la medic. Ca să îi ajute pe aceștia, o asociaţie de pacienţi a adus pentru prima dată în România teste care pot fi făcute acasă. În funcţie de rezultatul testelor, poţi să ştii dacă este cazul să mergi la medic. 1.500 de teste gratuite sunt disponibile la Bucureşti pentru persoane de peste 55 de ani, notează Digi24.

Plantele care scad colesterolul. Remedii naturale împotriva unui adversar de temut. Colesterolul are o multitudine de funcții în organism și se regăsește în fiecare celulă a corpului uman. Acesta este produs în mod natural în ficat, însă provine și din alimentele pe care le consumăm. Anumite remedii naturale, ceaiuri sunt de ajutor în lupta cu un colesterol mărit. Principalele funcțiile ale colesterolului sunt: reglarea sistemului imunitar, de protejare a arterelor, a venelor, practic protejează toată musculatura din corp. De asemenea, colesterolul este esențial pentru sinteza vitaminei D3, care la rândul său este responsabilă pentru menținerea oaselor sănătoase, potrivit Doctorul Zilei.

Cum să-ți ajuți copilul să descopere lumea sportului. Unul din trei copii petrece mai puțin de 30 de minute implicat în activități fizice, ceea ce înseamnă jumătate din timpul recomandat, arată studiile recente. Pentru a-i determina pe cei mici să fie mai implicați și să descopere cu plăcere lumea sportului, părinții pot juca un rol esențial. Practicarea unui sport nu înseamnă doar un plus adus stării de sănătate, dar este și o activitate de pe urma căreia copiii învață ce înseamnă disciplina, motivația, angajamentul și cooperarea, scrie Unica.