Studiile confirmă legătura dintre dieta și sănătatea creierului: 5 obiceiuri alimentare esențiale. Preparatele de tip fast food nu îți afectează doar silueta și inima, ci și întregul sistem nervos, arată cercetările. Mâncarea procesată este extrem de periculoasă pentru sănătatea creierului tău. Este concluzia la care a ajuns un studiu recent, efectuat pe un adolescent britanic în vârstă de 15 ani. Băiețelul s-a prezentat la medic, inițial, pentru ca simțea o extenuare fizică inexplicabilă, scrie Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Cea mai ciudată afecțiune te face să nu mai auzi bărbații: cum este posibil. Povestea unei femei din China a făcut valuri pe internet după ce a fost diagnosticată cu o formă de deficiență auditivă care se manifestă prin pierderea abilității de a auzi sunete de frecvență joasă, precum vocile bărbaților. Tânăra din Xiamen, pe coasta de est a Chinei, a avut un șoc major într-o dimineață, când a realizat că nu mai aude nimic din ce îi spune prietenul ei, notează Playtech.

Terapia cu miere vine în ajutorul alcoolicilor. Despre alcoolism se spune că este o boală progresivă, fizică, mentală şi, din păcate, incurabilă. Totuși, în ciuda efectelor negative care se răsfrâng asupra sănătății sale, dorinţa alcoolicului de a bea ”tării” este obsesivă. Cum se administrează mierea în acest tratament? Dimineaţa: Înainte de micul dejun se consumă câte cinci linguriţe de miere de albine, mai ales miere polifloră sau miere de cimbrișor. Seara, înainte şi după cină: Persoana care urmează această terapie trebuie să bea un ceai preparat din 300 ml apă și un amestec de plante, mentă, tei, muşeţel şi gălbenele, scrie Click.

Cât de periculoși sunt pufuleții pentru sănătate. Analiza Asociației pentru Protecția Consumatorului a fost efectuată asupra a 32 de tipuri de pufuleți, iar concluziile sunt următoarele: 59% din produsele analizate conţin o cantitate mai mare de 5 grame acizi graşi saturaţi, astfel de produse nu sunt recomandate copiilor, 38% din produsele analizate conțin între 1 şi 8 aditivi alimentari, 34% din produsele analizate conţin sare iodată, conform Digi24.

Grăsimile sănătoase: ce sunt şi de unde le consumăm. Grăsimile sănătoase joacă un rol important în meniul pe care ni-l creăm zi de zi. Un procent de 20-30% din aportul de calorii zilnice ar trebui să fie reprezentat de cel provenit din grăsimi. Dacă regimul tău alimentar zilnic presupune consumul a 1.500 calorii, 450 dintre acestea este bine să fie reprezentate de grăsimi sănătoase. Această cantitate de calorii poate fi obţinută din 50g de grăsimi, consumate pe parcursul unei zile, notează Descoperă.ro.