​Virusul care îți poate infecta creierul este răspândit de tânțari. Cercetătorii au anunțat existența un tip de virus care îți afectează creierul și care este transmis prin înțepăturile de țânțari. Este vorba despre Eastern Equine Encephalitis (EEE), o boală cauzată de un virus răspândit de țânțari care cauzează inflamarea creierului. În mod obișnuit, doar câteva cazuri sunt raportate în Statele Unite în fiecare an, potrivit CDC. Boala este una destul de gravă: 30% dintre cei infectați cu acest virus mor, iar cei mai mulți dintre supraviețuitori rămân cu probleme neurologice, scrie Playtech.

UtileFoto: Colaj foto

Încălzirea globală ne face mai bolnavi. Cum ne afectează schimbările climatice. Încălzirea globală are efecte şi asupra unor afecţiuni şi condiţii medicale pe care tindem să le trecem cu vederea. Astfel, situaţia pacienţilor bolnavi de cancer tinde să fie un caz extrem. Totuşi, creşterea temperaturilor şi a concentraţiei de dioxid de carbon din atmosferă conduce şi la o agravare a alergiilor. Astfel, conform experţilor, o creştere a temperaturilor este asociată cu o producţie mai mare de polen. O astfel de situaţie se dovedeşte a fi cât se poate de sumbră pentru persoanele care suferă de alergii din cauza polenului. O altă categorie de persoane afectate în mod indirect de către încălzirea globală este cea a femeilor însărcinate şi a copiilor acestora, potrivit Descoperă.ro.

Totul despre vaccinul antigripal care se administrează pe nas. Din acest an, copiii care vor fi imunizaţi antigripal ar putea scăpa de injecţie. Un vaccin la fel de sigur, însă care se administrează intranazal, va fi disponibil şi pe piaţa din România. Acesta va fi disponibil doar în farmacii şi este mai scump faţă de cel injectabil. Dr. Ghirdovel Dumitra, vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, a spus, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest vaccin este adresat copiilor cu vârste de peste 24 de luni şi este la fel de sigur ca cel injectabil, numai că este mai scump. Faptul că nu este nevoie să fie injectat, nu înseamnă că nu trebuie mers la medicul de familie, notează Click.ro.

Prof. Constantin Dulcan despre principala cauză a tuturor bolilor: ”Fiecare minut de suferinţă sau stres ia din viaţa ce­lulei noastre”. Doctorul susține că unul dintre principalii vinovați pentru îmbolnăvirea întregului organism este stresul. Neurologul e de acord că nici munca în exces nu face casă bună cu sănătatea. Așa că, dacă nu ne putem lua mici vacanţe, regulat, să ne luăm mă­car pauze de zece minute, la fiecare oră, în care să ne golim mintea şi să respirăm adânc. Toate tehnicile de relaxare se bazează pe respi­raţie. Oboseala vine şi dintr-o lipsă de oxigenare a creierului, se arată în articolul Doctorul Zilei.

Dușul zilnic, cel mai rău lucru pe care îl poți face corpului tău. Din păcate, această practică zilnică este mai mult decât neindicată, spun specialiștii. Dușurile zilnice, cu apă și săpun/gel de duș afectează structura pielii noastre și a anticorpilor pe care îi avem, o usucă și o irită, eliminând lucrurile bune pe care le conține pielea și care ne țin sănătoși și în viață. Există unii microbi care ne țin sistemul imunitar în gardă, inimile la capacitate maximă și chiar stopează exploziile acneice de pe suprafața tenului. Și dușul zilnic ne “scapă” de ei, din păcate. Cele mai periculoase sunt, desigur, dușurile cu apă fierbinte, nu cele cu apă rece, notează Diva Hair.