Acest virus creşte de o sută de ori riscul de cancer la ficat. Primele simptome ale infecției. Virusul hepatitic B creşte de o sută de ori riscul de cancer hepatic, ocupând locul al doilea în rândul factorilor de risc pentru cancer, după tutun. La nivel mondial se înregistrează peste 1,4 milioane de cazuri de hepatită acută A şi peste 240 milioane de persoane infectate cronic cu virusul hepatitic B. În România, peste un milion de persoane sunt infectate cu VHB, ţara noastră ocupând locul 2 în Europa şi având statut de ţară cu endemicitate ridicată pentru infecţia VHB, scrie Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Un studiu restrâns a reuşit să inverseze evoluţia Alzheimerului dintr-un an în doar două luni. Un studiu recent a oferit indicii în ceea ce priveşte efectele pozitive ale folosirii undelor electromagnetice pentru inversarea pierderilor de memorie. Totuşi, acest studiu a fost unul limitat, cercetătorii având la dispoziţie un eşantion de doar opt subiecţi pentru o perioadă de doar două luni Participanţii din cadrul acestui studiu prezentau o evoluţie moderată a maladiei Alzheimer şi, la finalul studiului, şapte din cei opt participanţi au arătat o îmbunătăţire a performanţelor cognitive, conform Descoperă.ro.

Trendurile 2020 în materie de tunsore şi culoare, dezvăluite de Adrian Perjovschi, hairstylist-ul vedetelor. Adrian Perjovschi şi echipa sa au anunţat trendurile în materie de beauty pentru anul 2020 în faţa a peste 300 de persoane din industrie, celebrităţi şi oameni de media. După spusele lui Perjovschi, culorile sezonului acesta sunt roşu, arămiu, blond, bronz ciocolatiu, galben, ginger şi albastru, culoarea anului. În ceea ce priveşte tunsorile, se poartă pixie, bobul cu breton deasupra sprâncenelor. Coafuri gen anii ’80, păr creponat şi împletiturile reprezintă alte tendinţe ale acestui sezon, relatează Adevărul.

Nu consumi zahăr, foloseşti îndulcitori? Atenţie, căci te pot îmbolnăvi grav. Pentru o viaţă sănătoasă, evitaţi consumul de sare, zahăr şi grăsimi! Acest îndemn este menit să schimbe stilul alimentar al românilor care, potrivit studiilor, sunt mari amatori de dulce. Astfel, zahărul devine o problemă pentru organism. Primul instinct va fi să-l înlocuim cu îndulcitori. De câte ori nu ai pus în cafea sau în ceai îndulcitori în loc de zahăr? Aparent mai sănătoşi, aceştia pot cauza probleme de sănătate, spun medicii. Îndulcitorii sunt de mai multe tipuri, naturali sau produşi în mod artificial în laborator, notează Click pentru femei.

Bacteria mortală din saloanele de manichiură. Află cum te poate ucide. Atunci când vrei să te răsfeți și să ai unghii perfecte programezi o vizită la salonul de manichiură. Dar știi, oare, că ceea ce se dorește a fi un moment de plăcere, s-ar putea sfârși tragic? În general, atunci când mergem la un centru de beauty, nu cerem să vedem toate avizele sanitare, nici nu verificăm în ce fel s-a dezinfectat instrumentarul, înainte să fie folosit pe pielea, unghiile sau părul nostru. Dar, întocmai ca într-un spital, lipsa de igienă este de nepermis într-un salon de cosmetică, pentru că ar putea costa sănătatea sau chiar viața clienților, potrivit Diva Hair.