Noul instrument Google prin care vei sta mai liniștit în legătură cu parolele tale. O cantitate uriașă de conturi și parole sunt sparte în fiecare zi, iar dacă nu ai puțină grijă, ai putea fi și tu una dintre victime. Deși acest lucru este extrem de important, mulți dintre noi nu ne dăm prea mult silința când vine vorba de ales parole. În acest sens, Google vine cu un nou instrument care să te ajute să-ți păstrezi conturile mai sigure. Îți spune dacă anumite parole au fost compromise și îți dă recomandări personalizate, atunci când consideră că ai nevoie de ele. Instrumentul se numește Passsword Checkup și este integrat în contul tău de Google. Te anunță în legătură cu parolele tale în mai multe situații. În primul rând, cea mai utilă funcție a acestuia se referă la eventualele breșe de securitate. În cazul în care anumite parole ajung să fie compromise, instrumentul te anunță, notează Playtech.

UtileFoto: Colaj foto

Experții se folosesc de exemplele lui Steve Jobs și Bill Gates, care nu și-au lăsat copiii să folosească tehnologia, pentru a atrage atenția asupra pericolelor gadgeturilor. Doi psihologi americani, Joe Clement și Matt Miles, specializați în educația copiilor, au scris o carte despre cât de periculos poate fi să lăsăm copiii prea mult pe gadgeturi. Idea cărții pornește de la faptul că cei doi coloși ai industriei IT, Bill Gates și Steve Jobs, nu și-au lăsat copiii să folosească produsele pe care chiar ei le-au creat. Pe lângă fondatorii Microsoft și Apple și alte elite din Silicon Valley limitează timpul pe care copiii lor îl petrec folosind gadgeturi, în ciuda faptului că se îmbogățesc vânzând tehnologie copiilor din întreaga lume, conform Libertatea.

Unul din patru copii suferă de obezitate. O viaţă sănătoasă se construieşte din copilărie. În România, unul din patru copii suferă de obezitate din cauza alimentaţiei necorespunzătoare şi a sedentarismului. Specialiştii trag un semnal de alarmă în acest sens şi spun că greutatea peste limită duce la alte probleme de sănătate. Iar educaţia alimentară ar trebui făcută şi în şcoli, nu numai acasă. Copiii obezi ajung să fie şi depresivi din cauză că le este tot mai greu să socializeze. Gradul de inteligenţă al copiilor hrăniţi sănătos este mai mare. Studiile au arătat că cei care au greutate în limitele admise au performanţe mai bune la şcoală, se concentrează mai bine la ore şi memorează mai repede ce au învăţat, se arată în articolul Click.

Nivelul crescut de calciu în organism poate fi semn de cancer. Care sunt simptomele hipercalcemiei. Sunt foarte multe situatii in care calciul este crescut in sange si din acest motiv doar evaluarile medicale pot pune un diagnostic cert. Un procentaj destul de mare al concentratiilor crescute de calciu din sange (hipercalcemie moderata sau severa) apare in afectarea glandelor paratiroide. Acestea joaca un rol foarte important in organismul uman prin reglarea calciului si a fosforului. In momentul in care glandele paratiroide sesizeaza o scadere in concentratia calciului, activeaza o serie de mecanisme menite sa readuca intr-un interval de normalitate calciul – creste absorbtia de calciu din alimente ingerate, stimuleaza rinichiul sa economiseasca calciul si sa nu il elimine, stimuleaza o serie de celule capabile sa scoata calciul din oase, scrie Doctorul Zilei.

Ce este important să ştim despre apă. Apa este esenţială pentru viaţă. În lipsa ei, creierul se află în imposibilitatea de a mai trimite mesaje către celule, stomacul nu mai poate descompune alimentele, iar corpul nu mai poate metaboliza depozitele de grăsime . Totodată, apa menţine pielea elastică şi ajută circulaţia. Suntem în mare parte apă. Proporţia variază după unii specialişti între 60 şi 70%, după alţii chiar mai mult. Fără mâncare putem rezista câteva săptămâni, însă nu şi fără apă. Şi asta pentru că fără o cantitate suficientă de apă volumul de sânge scade, fapt care duce la privarea celulelor de nutrienţi vitali şi de oxigen, iar acestea nu vor mai putea repara ţesuturile şi nici crea altele noi. Consecinţa este că ne simţim obosiţi şi slăbiţi, iar riscul de îmbolnăvire creşte, relatează Adevărul.