Ce e de făcut când apar durerile de creştere. Copilul se trezeşte noaptea şi plânge că îl dor picioarele? Ar putea fi vorba despre durerile de creştere. Citeşte mai multe în numărul de octombrie al revistei Click! Sănătate. În mod normal, creşterea oaselor nu provoacă dureri în timpul zilei, ci mai mult noaptea. Astfel că cel mic se poate trezi în toiul nopţii din cauza disconfortului la nivelul membrelor inferioare. Dacă ne gândim cât de repede cresc copiii mici şi cei de vârsta şcolii primare, şi că centrii de creştere sunt localizaţi în oasele lungi, ne putem explica faptul că micuţii ar putea simţi durere la nivelul picioarelor. Cel mai des se manifestă în genunchi şi în gambe. Durerile de creştere nu constituie o problemă de sănătate majoră, conform Click.

UtileFoto: Colaj foto

”Atenţia specială” pe care femeile însărcinate o primesc la locul de muncă are efecte negative pe termen lung. Ajutorul suplimentar pe care femeile însărcinate îl primesc la locul de muncă din partea colegilor diminuează şansele ca acestea să se întoarcă în câmpul muncii după naştere. Să oferi locul din metrou sau autobuz unei femei însărcinate este un gest considerat dezirabil în societatea noastră. Totuşi, după cum arată un studiu efectuat de către cercetătorii de la Universitatea Memphis şi Universitatea Massachusetts, astfel de gesturi de curtoazie au şi o latură negativă, în funcţie de contextul social în care apar. Oamenii de ştiinţă explică faptul că gesturile de curtoazie pe care o femeie însărcinată le primeşte la locul de muncă, sarcini mai puţine şi/sau mai uşoare, diminuează şansele ca respectiva femei să se întoarcă la muncă după ce a născut, scrie Descoperă.ro.

Boala care macină în tăcere și distruge omul. Încă de la primele simptome, trebuie luate măsuri rapide. În ultimii ani, s-au înmulțit cazurile de depresie, boala tăcută, care macină încet. Înainte ca depresia să ajungă în punctul său culminant, organismul ne dă niște semne, pe care dacă le ascultăm, ne putem salva viața. Specialiștii britanici au întocmit o listă cu semne ale acestei insinuoase maladii. Prima pe listă este tristețea și lipsa poftei de viață. Omul tinde să se închidă în el. Apoi umează anxietatea, nervozitatea, episoade bruște și fluctuante, teama de viitor, sentimentul unei temeri nedefinite, înstrăinare și absență; refuzul de integrare în societate, lipsa dorinței de a socializa, potrivit Doctorul Zilei.

Sute de persoane care au vrut o schimbare de sex caută ajutor pentru a reveni la stadiul originar. O femeie care a trecut în 2018 printr-un astfel de proces spune că sunt mulți oameni care au făcut operații de schimbare de sex, iar acum regretă. Charlie Evans, în vârstă de 28 de ani, s-a născut femeie, dar timp de zece ani s-a identificat mai bine cu a fi bărbat. Apoi s-a răzgândit și a urmat procesul de revenire la identitatea sexuală cu care s-a născut. Numărul tinerilor care ar vrea să-și schimbe sexul este mai mare ca niciodată, dar auzim foarte rar despre cazuri de persoane care își regretă decizia. Nu înseamnă că nu există. Sunt persoane care nu se simt bine în pielea noului lor gen și atunci optează pentru o reinversare a procesului și pentru o întoarcere la sexul lor biologic, notează Digi24.

10 invenţii din timpul dinastiei Han care au schimbat lumea. Dinastia Han a fost cea de a doua dinastie a Chinei, împăraţii acesteia domnind între anii 206 înaintea erei noastre şi 220 era noastră. În prezent, nu ne-am putea imagina viaţa fără hârtie şi produsele derivate realizate din acest material. Una dintre cele mai importante invenţii care au fost realizate în timpul dinastiei Han este hârtia. În timpul dinastiei Han au apărut primele poduri suspendate, acestea fiind inspirate de către podurile din frânghii folosite pentru a traversa diferite cursuri de apă. Într-un articol din anul 1994, publicat de jurnalul Technology and Culture, M. J. T. Lewis argumentează că în jurul anului 100 înaintea erei noastre inginerii dinastiei Han au inventat roaba, se arată în articolul Descoperă.ro.