Nodulii nu sunt singurul semn la care trebuie să fii atentă. Pielea ondulată a sânului, asemănătoare cu coaja de portocală, este un alt indiciu important. Cele mai multe femei merg la medic pentru o consultație periodică a sânilor și de obicei își fac și singure, acasă, verificarea. Însă problema e că nu întotdeauna știm cum arată și cum se simt primele semne ale cancerului de san. Cancerul de san este incredibil de răspândit – afectează una din opt femei, așa că e vital să cunoști semnele care îl dau de gol. Dar concentrând verificarea doar pe noduli, poți să pierzi din vedere un alt indiciu important: pielea ondulată, potrivit Andreearaicu.ro

UtileFoto: Colaj foto

15 Rugăciuni puternice, făcătoare de minuni, rostite în momente de cumpănă. Rugăciune către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, înaintea icoanei sale „Tămăduitoarea' 'Primeşte, Preabinecuvântată şi Preaputernică Stăpână, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, aceste rugăciuni, pe care le aducem ţie acum cu lacrimi noi, nevrednicii robii tăi, ce înălţăm cu umilinţă cântare înaintea icoanei tale celei de tămăduiri purtătoare ca uneia ce eşti aici de faţă şi iei aminte la ruga noastră: că cererile le împlineşti, necazurile le uşurezi, celor bolnavi sănătate le dăruieşti, pe slăbănogi şi neputincioşi îi tămăduieşti, din îndrăciţi dracii izgoneşti, pe cei năpăstuiţi din necazuri îi izbăveşti,” scrie Libertatea pentru femei.

Simptomele care pot anunța prezența unui cheag de sânge care a ajuns la inimă sau creier. Factorii de risc ce pot duce la formarea cheagurilor de sânge variază în funcție de localizare. La nivelul venelor, factorii de risc ce pot duce la apariția trombilor includ: imobilizarea prelungită la pat, fumatul, unele medicamente, precum anticoncepționalele, intervențiile chirurgicale, unele afecțiuni congenitale. În cazul trombilor formați la nivelul arterelor, factorii de risc cuprind: afecțiunile cardiovasculare, precum fibrilația atriala sau o tulburare de ritm cardiac, fumatul, hipertensiunea arterială, nivelul ridicat al colesterolului, diabetul, traumatismele locale sau cancerul, potrivit Doctorul Zilei.

Pericolul mortal din mere. Atunci când mâncăm mere, trebuie să evităm să mestecăm și semințele acestora. Poate ați strivit între dinți, din întâmplare, o sămânță de măr și v-a surprins gustul ușor amărui al acesteia. Ei bine, cauza acestui gust este, nici mai mult, nici mai puțin, prezența unor cianuri, care se regăsesc în cantități mici în mai multe tipuri de sâmburi și semințe. Sigur ați auzit sau ați văzut în filme ce efect poate avea cianura, o otravă ce te poate ucide fulgerător într-o anumită combinație și doză. Nu este cazul, desigur, cu semințele de măr, dar, dacă sunt consumate în multiple rânduri, efectele lor pot fi dintre cele mai nocive, conform Diva Hair.

9 din 10 români se plâng de oboseală cronică: "Românii nu iau în serios oboseala". Studiul "Barometrul oboselii" , realizat de firma de cercetare iSense Solutions pentru Mylan România la finalul anului trecut, arată că 92% dintre românii din mediul urban se plâng de oboseală și doar 39% dintre ei au apelat la medic pentru această problemă. Cât despre soluții pentru oboseală, românii recurg la mai multă odihnă (64%) și vitamine/suplimente alimentare (45%). ”Barometrul Oboselii” susținut de compania Mylan are drept obiectiv evaluarea oboselii și în mod particular a oboselii funcționale/asteniei fără cauză organică în rândul românilor, precum și identificarea categoriilor profesionale care se confruntă cu un grad crescut de oboseală funcțională, scrie Perfecte.ro