Din ce în ce mai multi tineri fac Accident Vascular Cerebral. Metoda care poate salva vieți. Care sunt simptomele și când trebuie să suni la medic. În România, AVC-ul este prima cauză de invaliditate și a doua cauză de mortalitate în rândul populației, iar un studiu recent care analizează evoluția bolii la noi în țară semnalează că 1 din 6 români va face un accident vascular cerebral (AVC). Societatea Națională de Radiologie Intervențională din România (SNRIR) avertizează că în România, incidența bolii a crescut îngrijorător în rândul persoanelor tinere, cu vârste de peste 20 de ani. Studiile efectuate la nivel european de către SAFE (Stroke Alliance for Europe) arată că pînă în 2035 numărul europenilor afectați de AVC va crește cu 34%, potrivit Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Energia eoliană poate asigura cererea mondială de electricitate. Energia generată de turbinele eoliene instalate offshore are capacitatea de a susţine întreaga cerere de electricitate mondială şi va deveni o componentă din ce în ce mai semnificativă din sistemele energetice naţionale pe viitor, potrivit unui raport al International Energy Agency (IEA). Raportul Agenţiei Internaţionale pentru Energie este realizat într-o perioadă în care tot mai multe ţări din lume, printre care Franţa şi Marea Britanie, au început dezvoltarea de parcuri eoliene offshore pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră spre zero până în 2050, un obiectiv ce presupune un necesar ridicat de investiţii în energii regenerabile. Agenţia mai prognozează că unităţile eoliene instalate în regim offshore se vor dubla în următorii cinci ani şi vor fi de cinci ori mai mari decât în prezent în anul 2030. Investiţiile totale în regenerabile offshore se vor cifra la circa 840 de miliarde de dolari în următoarele două decenii, conform Descoperă.ro.

De ce tot mai multe țări vor să monitorizeze cetățenii prin recunoaștere facială. India s-a alăturat luna aceasta țărilor care au anunțat că plănuiesc construirea unui sistem de recunoaștere facială la nivel național. Urmează exemplul Chinei, care vrea să construiască o bază de date care poate identifica orice cetățean în câteva secunde, prin recunoașterea facială. Astfel de sisteme ar putea fi, pe de-o parte benefice, pentru că ar contribui la prevenirea infracțiunilor, de exemplu. Pe de altă parte, ar putea servi drept un instrument prin care intimitatea oamenilor ar fi drastic redusă. Sistemele sunt susținute și de tehnologia 5G, care va permite autorităților să construiască infrastructuri care să proceseze cantități uriașe de date la viteze extrem de mari, notează Playtech.ro.

Alimentele care detoxifiază ficatul, drenează fierea și te scapă de constipație. Expert în fitoterapie: „O linguriță din acest ingredient pe stomacul gol face minuni”. Alimentele care detoxifiază ficatul. Odată cu răcirea vremii simțim nevoia să mâncăm mai mult și alimente mai consistente care pot duce la probleme de digestie și la suprasolicitarea ficatului. Putem, totuși, să ajutăm organismul, în această perioadă, consumând anumite alimente sau ceaiuri de plante. Medicul primar Alice Popescu ne recomandă următoarele remedii naturiste, care contracarează efectele alimentelor mai puțin sănătoase. „Există plante care drenează ficatul și fierea, precum sunătoarea, păpădia, cicoarea sau o plantă mai aromată, cum este busuiocul. Acestea ajută la o mai bună digestie și se consumă sub formă de ceaiuri”, conform Doctorul Zilei.

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat deschiderea primei instituţii de învăţământ superior din lume dedicată inteligenţei artificiale. Universitatea Mohamed bin Zayed pentru Inteligenţă Artificială (MBZUAI) îşi va începe cursurile în luna septembrie a anului 2020. Universitatea este numită după Mohammed bin Zayed al Nahyan, prinţul moştenitor al Emiratelor, şi va acorda studenţilor care îi vor urma cursurile burse de studiu şi alte beneficii care să îi încurajeze pe viitorii studenţi să cerceteze acest nou domeniu academic. În anunţul lansării, oficialii din Emiratele Arabe Unite au precizat că MBZUAI va propune un nou model de predare şi cercetare în domeniul inteligenţei artificiale, oferindu-le studenţilor acces la cele mai avansate programe AI, scrie Descoperă.ro.