​Modul în care ne amintim este legat de modul în care învăţăm. În cadrul unui studiu recent, oamenii de ştiinţă au studiat activitatea cerebrală a unor voluntari şi au ajuns la concluzia că cunoştinţele acumulate de-a lungul vieţii sunt păstrate în diferite circuite cerebrale, în funcţie de modul în care acestea au fost asimiltate, notează Descoperă.ro

UtileFoto: Colaj foto

Suferi de gastrită? Iată 5 reguli pe care e obligatoriu să le respecți. O mâncare care „pică greu', băuturile acidulate, excesul de alcool, de cafea sau de tutun, prea mult stres, alimentele prea fierbinți sau prea reci se numără printre factorii care pot declanșa crizele de gastrită. Pe de altă parte, nici cunoscuta bacterie Helicobacter Pylori, cu care trăiesc cam jumătate dintre noi și care, în anumite condiții, poate duce la ulcer, nu este străină de situație conform Libertatea pentru femei.

10 trucuri simple pentru a face economii. Pune zilnic 5 lei în puşculiţă. Nu e un efort mare, iar la final de lună ai deja 150 de lei în plus. Dar ţine minte, pentru acest lucru ai nevoie de perseverenţă şi răbdare. Dacă te obişnuieşti să faci acest lucru, pe termen lung, vei vedea că banala puşculiţă te poate scoate din încurcătură. Mergi în supermarket cu lista de acasă. Şi cumpărăturile de zi cu zi trebuie făcute puţin mai planificat. Dacă intri într-un supermarket fără un scop clar, rişti să-ţi fure ochii tot felul de alte produse, scrie Click.

Un studiu de 9 ani explică adevărata legătură dintre zahăr și cancer. De curând, s-a descoperit că industria zahărului a îngropat dovezi mai bine de 50 de ani, care leagă explozia cancerelor și a bolilor cardiovasculare de consumul de zahăr. Orice celulă din organism are nevoie de o formă de zahăr pentru a supraviețui. Aceasta este glucoza. Metabolizarea glucozei permite celulelor să valorifice adenozina trifosfat (ATP) sau energia, potrivit Doctorul Zilei.

Mâncarea – aliment sau «otravă»? „Inflamaţia este practic un răspuns imun. Este vitală atunci când ne protejează de infecţii sau de cancer, dar dacă este crescută/cronică şi continuă prea mult timp, devine extrem de distructivă şi cauzează pierderea lentă şi progresivă a ţesutului funcţional. Asta duce la declanşarea unor boli degenerative: diabet, alergii, dermatite, osteoporoză, artrite, probleme gastro-intestinale, până la forme de cancer. Degeaba încercăm să tratăm aceste boli, dacă nu eliminăm cauza lor”, a declarat dr. Paul Clayton conform Click.