Cercetătorii au inventat metalul care nu se poate scufunda. Metalul care nu se poate scufunda nu pare ceva ce credeai că o să vezi vreodată, însă cercetătorii au reușit să inventeze și așa ceva. Partea și mai interesantă o reprezintă comportamentul metalului la contactul cu apa. Astfel, metalul inventat de cercetători respinge puternic apa din jurul său și crează bule de aer care îi permit să plutească în cam orice circumstanță. Invenția sse datorează oamenilor de știință din cadrul University of Rochester, din New York. Secretul constă într-un anumit model gravat pe suprafața metalului. Astfel, acesta nu permite apei să facă contact direct și o respinge puternic, conform Playtech.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Atenţie la ce mâncaţi. Înghiţim peste 5 litri de pesticide pe an. Cum se elimină din organism. Cu toate ca sunt interzise, in mai multe tari ale lumii se folosesc inca pesticide agricole. Un studiu recent arata ca inghitim aproximativ 5 litri de pesticide pe an. Cumparam fructe si legume crezand ca sunt sanatoase, insa ne otravim cu pesticide. Din fericire, exista o metoda prin care aceste "otravuri" pot fi eliminate din organism. Pune fructele si legumele intr-un vas, toarna apa si cei 5 ml de iod. Acopera vasul si lasa fructele si legumele sa stea in apa timp de 1 ora. Dupa ce timpul a trecut, clateste bine alimentele. In urma procedeului nu mai contin urme de pesticide si sunt bune pentru consum, scrie Click Sănătate.

Premieră medicală în SUA. Implanturi cerebrale folosite pentru a trata dependenţa de opioide. Medicii americani au folosit în premieră o serie de electrozi pentru a trata dependenţa de opioide a unui bărbat. Implanturile cerebrale sub forma electrozilor sunt folosite pentru o mulţime de afecţiuni diverse precum: Parkinson, distonie, tulburările obsesiv-compulsive sau depresie. Adesea medicii apelează la o astfel de terapie atunci când metodele convenţionale eşuează. Într-o situaţie asemănătoare se află un american, care a devenit primul pacient asupra căruia s-au folosit electrozi implantaţi în creier pentru tratarea dependenţei de opioide. Pacientul, un bărbat de 33 de ani, este primul dintr-un program pilot care beneficiează de implanturile cerebrale în tratarea dependenţelor de opioide, notează Descoperă.ro.

Riscul de infarct poate fi anticipat cu câțiva ani înainte să se producă. Cum este posibil. Riscul de infarct prevăzut cu câțiva ani înainte de a se produce este un scenariu care părea puțin probabil, însă ultimele descoperiri științifice ne asigură de veridicitatea acestui scenariu. Cercetarea a fost publicată în revista medicală The Lancet, în 2018. O nouă metodă de analiză a imaginilor obţinute în urma unei tomografii poate anticipa riscul unui infarct cu mai mulţi ani înainte ca acesta să se producă. Procedura, creată de echipe de la Universitatea Oxford, instituţii din Germania şi Statele Unite, foloseşte algoritmi pentru a examina stratul de grăsime din arterele coronare prin analiza unei tomografii cardiace, se arată în articolul Doctorul Zilei.

Hrana este un protector benefic pentru acuitatea vizuală. Oamenii de știință britanici precizează că hrana este un factor esenţial care influenţează sănătatea ochilor și îmbunătăţește acuitatea vizuală. În urma unor cercetători susținute, specialiștii britanici recomandă consumul de peşte gras, de două ori pe săptămână, (somon sau ton, bogați în Omega 3), deoarece peștele protejează ochii de factorii externi care-i obosesc, îi agresează și micşorează riscul degenerării acuităţii vizuale, spun specialiştii. Oamenii de ştiinţă britanici au ajuns la această concluzie monitorizând obiceiurile alimentare a 3000 de persoane pe parcursul a opt ani. Studiul, care prezintă concluziile specialiştilor referitoare la rolul protector al consumului de somon sau de ton asupra vederii, a fost publicat în Jurnalul Britanic de Oftalmologie. Mai mult, susțin specialiștii, dacă dieta cu peşte gras este completată de un regim sărac în hidrocarburi, există şansa ca riscul bolilor la nivelul ochilor să scadă cu 50%, scrie Click.ro.