Cum faci din diesel euro 4 și 5 un euro 6 și eviți vinieta de București. În Europa, când vine vorba de reducerea poluării din orașe, primele mașini vizate sunt cele diesel. În București, a trecut taxa Oxigen. Astfel, din 2020, mașinile non-euro și până la euro 4, vor intra la taxare. Dar există o speranță direct din Germania, unde a început să fie promovat un dispozitiv care ar reduce emisiile cu 94%. Astfel, mașinile euro 4 și euro 5 ar putea trece drept euro 6 doar cu această reducere. Astfel, taxele ca cea din București ar fi evitate. Sistemul din Germania se numește BNOx, iar grupul Baumot îl propune ca o soluție de modernizare care reduce emisia de oxizi de azot a motoarelor diesel cu mai mult de 90%. Astfel, mașina poate trece, în teste, drept un euro 6. Chiar dacă e doar euro 4, scrie Playtech.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Autorităţile americane au descoperit substanţa din ţigările electronice implicată în cazurile recente de boli de plămâni. Statele Unite ale Americii se confruntă cu o criză a bolilor pulmonare care sunt declanşate de către folosirea ţigărilor electronice, totuşi, până de curând, cauzele care favorizează apariţia acestor cazuri au rămas necunoscute. Într-un anunţ al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), acetatul de vitamina E a fost identificat ca element comun tututor îmbolnăvirilor. Pentru a identifica acetatul de vitamina E, oamenii de ştiinţă ai agenţiei au prelevat mostre din ţesuturile pulmonare de la 29 de pacienţi, provenind din 10 state americane. Înainte de acest anunţ, autorităţile din statul New York identificaseră la rândul lor vitamina E ca o substanţă de risc în cazurile de îmbolnăvire, fiind identificată în mostrele de produse pe bază de canabis analizate în luna septembrie, relatează Descoperă.ro.

S-a constatat că paracetamolul diminuează teama de moarte. Dintre calitățile terapeutice surprinzătoare ale Paracetamolului s-a constatat că acesta diminuează teama de moarte. De exemplu, cercetătorii de la University of British Columbia au constatat cu uimire că Paracetamolul diminuează ”angoasa emoțională” și teama de moarte. Totodată, referindu-se la efectul analgezic (reducerea durerii), studiile efectuate de cercetătorii elvețieni, la care au participat un număr de 58.556 de pacienți, au evidențiat că Paracetamolul, folosit și în doza maximă recomandată de medic, rareori alină durerile provocate de osteoartrită (boală cronică degenerativă a articulațiilor periferice, una dintre cele mai frecvente boli ale articulațiilor periferice), conform Click.ro.

E incredibil ce efect are ciocolata asupra creierului. Neurolog român: ”Studiile arată că protejează memoria și previne accidentul vascular cerebral”. O anumită cantitate de ciocolată consumată zilnic ar putea reduce riscul de boli de inimă sau de accident vascular? Există multe studii care urmăresc efectele ciocolatei asupra organismului uman. Cacaoa poate fi sănătoasă, mai ales dacă este prelucrată cât mai puțin, pentru a nu fi afectate calitățile sanogene ale flavonoidelor, care suferă în acest proces. Un studiu suedez (început în 1997), efectuat pe un grup de 37.103 bărbaţi, timp de aproximativ 10 ani, a demonstrat că un consum moderat de ciocolată (62,9 grame/săptămână) reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral. Cacaoa are efecte benefice și asupra creierului, notează Doctrul Zilei.

Beneficiile strugurilor - De la tratarea depresiilor, la ajutor în curele de slăbire. Strugurii roşii, dar şi vinul roşu sunt două dintre cele mai bune tratamente naturiste de care omul modern are mare nevoie, dar să nu uităm nici de cei albi. Beneficiile strugurilor roşii – curăţă intestinele şi rinichii şi sunt cea mai bună sursă de vitamine împotriva anemiei. De la tratarea depresiilor, la ajutor în curele de slăbire, dar şi întărirea pereţilor vaselor sangvine, strugurii roşii nu trebuie să lipsească din dieta de toamnă a oamenilor. Boabele de struguri roşii sunt pline de apă pură, care se apropie că şi conţinut cu cele mai bune ape minerale din lume. Strugurii roşii întăresc muşchiul cardiac, curăţă intestinele şi rinichii şi favorizează metabolismul, se arată în articolul Adevărul.