„Dragonul zburător” din Transilvania, descoperirea uriaşă făcută de cercetători români şi americani. Fragmente ale unei noi specii de reptilă zburătoare, un pterozaur care a trăit în Cretaciul superior continental în zona de astăzi a Transilvaniei, au fost descoperite de o echipă de cercetători români şi americani. Fosilele au fost descoperite în Oarda de Jos, parte componentă a oraşului Alba Iulia, astfel că denumirea generică derivă de la numele judeţului Alba şi din latinescul „draco”, care înseamnă dragon. Denumirea speciei a fost stabilită după „Tharmis”, numele dacic al actualei Alba Iulia. În contextul în care multe dintre scheletele de pterozaur, cu excepţia celor din depozite cu păstrări excepţionale (de tip „lagerstätte”), sunt precar conservate şi, în mare parte, incomplete, noua descoperire este foarte importantă, în ciuda numărului mic de oase, deoarece aduce date noi în ceea ce priveşte anatomia, comportamentul şi distribuţia paleobiogeografică a acestor reptile zburătoare, scrie Descoperă.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Beneficii uimitoare ale ceaiului de coada-calului. Ajutor major în procesul de slăbire. Plantă miraculoasă şi cu numeroase efecte benefice pentru organism, ceaiul de coada calului este ideal pentru afecţiuni precum infecţiile intestinale. Cu un puternic efect antioxidant, are acţiune uşor diuretică, proprietăţi analgezice şi funcţionează ca un antiinflamator perfect. Consumat periodic, ceaiul de coada calului reduce riscul apariţiilor problemelor ficatului şi este bun pentru diabetici. Are proprietăţi antioxidante şi antimicrobiene. Extractele apoase (infuziile) şi cele alcoolice din coada-calului sunt antioxidante. Deşi există puţine studii realizate pe oameni, iar cele făcute pe animale dezvăluie numeroase proprietăţi, printre care enumerăm acţiunea uşor diuretică, proprietăţile analgezice, antiinflamatoare, sedative, anticonvulsive şi antidiabetice, arată Click pentru Femei.

Alergie la frig – cauzele apariției, simptome și metode de tratament. S-a instalat deja sezonul rece, iar temperaturile scăzute, ploaia și vântul rece pot provoca un șoc organismului, mai ales la nivelul tractului respirator. Afecțiune întâlnită des în rândul tinerilor, alergia la frig este caracterizată printr-o reacție a organismului ce poate provoca mâncărime, roșeață și chiar inflamație la nivelul pielii. Alergie la frig sau urticarie este afecțiunea ce se instalează în special la persoanele tinere, dar și la copii ori vârstnici, din cauza unei reacții alergice dezvoltate în urma temperaturilor scăzute. Diagnosticul de urticarie ori alergie la frig îl poți afla singur printr-un test simplu. Poți plasa un cub de gheață pe antebraț și să îl lași aproximativ 10 minute. Dacă zona se umflă după aproximativ 5 minute după ce ai îndepărtat cubul, atunci înseamnă că testul este pozitiv, potrivit Libertatea.

În ce situaţii este nevoie de grăbirea travaliului. Dacă în cazul operaţiilor de cezariană, naşterea depinde în special de actul medical, la naşterile pe cale naturală evoluţia este imprevizibilă. Din diverse motive, este nevoie de inducerea travaliului. Îndepărtarea membranelor o poate face moaşa sau medicul obstetrician. Prin ruperea membranelor se separă sacul în care se află copilul de colul uterin. Administrarea de prostaglandine - substanţe hormonale care provoacă dilatarea colului uterin, prostaglandinele au efect de stimulare a contracţiilor. Administrarea de oxitocină - forma sintetică a hormonului oxitocină este administrată intravenos. Aceasta este sintetizată de corp pentru a stimula travaliul, arată Click pentru Sănătate.

România săracă și risipitoare: câte tone de alimente ajung zilnic la gunoi. Românii cumpără mult și prost dacă e să te iei după cele mai recente date care vin să confirme risipa alimentară. În România, în fiecare zi, ajung la gunoi aproximativ 6.000 de tone de alimente. Jumătate dintre aceste provin din gospodării, ceea ce înseamnă că se și produce mai mult decât se consumă. Nu e vorba numai de un apetit de a cumpăra, indiferent ce și când. 50% din deşeurile alimentare sunt din gospodării, adică din ceea ce produc oamenii. Fie nu reușesc să valorifice marfa, fie nu consumă atât de mult, conform Playtech.ro.