Europa este într-o situaţie extrem de critică privind mediul înconjurător. Agenţia Europeană de Mediu a avertizat că Europa este într-un moment critic în ceea ce priveşte situaţia mediului înconjurător, care ameninţă prosperitatea Blocului comunitar. O rată alarmantă de degradare a biodiversităţii, o intensificare a impactului perturbărilor climatice şi consumului excesiv de resurse naturale înseamnă că „Europa se confruntă cu provocări ecologice pe o scară şi de o urgenţă fără precedent”, avertizează agenţia într-un raport publicat miercuri. Autorii raportului Starea Mediului (SOER) estimează că Europa nu îşi va atinge obiectivele de mediu stabilite pentru anul 2030 şi astfel riscă să-şi submineze capacitatea de decarbonizare în deceniile următoare. Raportul indică, totuşi, că există motive de speranţă datorită creşterii conştientizării publicului cu privire la necesitatea tranziţiei la un viitor sustenabil; ritmului inovaţiilor tehnologice şi accelerării activităţii UE în acest sens, în special viitorul Acord Verde European, potrivit Descoperă.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Nutriționist: „E bine să mănânci seara, dacă vrei să slăbești.” Ce alimente sunt recomandate? Nutriționistul Cristian Mărgarit susține că cei care sar peste masa de seară fac mai mult rău decât bine, mai ales dacă vor să slăbească sau să-și crească masa musculară. Iată ce scrie pe blogul său despre acest subiect. Masa de seara este poate cea mai controversata masa a zilei. Cea mai simplă și stupidă metodă de slăbire spune să „nu mai mănânci după ora X” sau „sa nu mai mănânci seara”. A sări peste masa de seară este pentru multi un mare deserviciu: corpul va arde masa musculara pentru energie. Poate doar pe o dieta ketogenică poți face din când în când acest lucru, pentru că masa musculară este păstrată și pentru energia necesară refacerii vor fi folosite grăsimile de rezervă, relatează Doctorul Zilei.

Cele mai interesante locuri din lume pentru a fi voluntar. Voluntariatul în străinătate reprezintă o excelentă oportunitate de a vizita câteva dintre cele mai bogate locuri din lume (din punct de vedere cultural) și, în același timp, este o șansă prin care poți influența în mod pozitiv viața unor oameni. The Angkor Wat, cel mai mare monument religios din lume, se afla în Cambodgia, iar acesta este unul dintre motivele pentru care foarte mulți călători își doresc să ajungă și în această țară. Aparte de obiectivele turistice și cultura impresionantă, un alt motiv pentru care poți vizita Cambodgia îl reprezintă voluntariatul. Thailanda este una dintre destinațiile de vacanță preferate de cei mai mulți turiști, datorită numeroaselor experiențe de care ei au parte în timpul petrecut în această țară. Este, totodată, unul dintre locurile în care se desfășoară numeroase acțiuni de voluntariat. Cămin pentru peste 1,3 miliarde de oameni, care vorbesc 22 de limbi diferite, India atrage atenția internațională prin economia și cultura sa. Cu toate acestea, în acest loc de pe glob au fost identificate mai multe probleme, printre care inegalitățile de gen și sărăcia, în special în zonele rurale, potrivit Click.ro.

Beneficiile consumului de peşte - ce se întâmplă în organism dacă consumi două porţii pe săptămână. Bogat în iod, vitamina B12, acizi graşi Omega 3 şi alţi nutrienţi importanţi, peştele n-ar trebui să lipsească din dieta nimănui, întrucât este eficient pentru a ajuta funcţionarea optimă a sistemului nervos, asigură protecţie împotriva afecţiunilor cardiace şi împotriva formării trombilor ce pot determina cauza infarctului miocardic. Ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi peşte, află mai jos: ajută la menţinerea sistemului nervos, reduce depresia, reduce riscul de accident vascular cerebral, arată Click pentru femei.ro.

Rata mortalității infantile este de cinci ori mai mare în Tulcea decât în București. Care sunt cauzele. În județul Tulcea, rata mortalității infantile a fost, anul trecut, de cinci ori mai mare decât cea înregistrată în București, atrage atenția Organizația Salvați Copiii, care a dotat de urgență maternitatea Spitalului de urgență din Tulcea cu 2 incubatoare și 9 injectomate în valoare de 29.000 de euro. Diferența atât de mare între cele două zone este cauzată, în primul rând, de lipsa de maternități dotate cu aparatura medicală necesară, explică organizația. În plus, particularitățile geografice ale județului fac ca accesul la servicii medicale să fie îngreunat. Iarna, singurele căi de acces pentru locuitorii Deltei, canalele, sunt blocate, scrie Libertatea.