5 sfaturi să vă protejaţi dinţii pe perioada Sărbătorilor. Beţi vodcă în loc de prosecco! 80% dintre problemele dentare sunt cauzate de atacul acizilor. Prosecco atacă smalţul dinţilor incisivi şi ori îl beţi cu paiul, ori îl înlocuiţi cu vodca. Sfatul e valabil şi la cocteilurile care conţin sucuri dulci. Igiena orală nocturnă. După o ieşire în oraş, 73% dintre respondenţi au recunoscut că nu se mai spală pe dinţi când ajung acasă. Acesta e cel mai rău lucru cu putinţă, având în vedere aciditatea orală crescută după o beţie, relatează Click.

UtileFoto: Colaj foto

Vâscul de Crăciun. Ce simbolizează sărutul sub vâsc. Conform legendelor nordice, există o asociere puternică între planta denumită vâsc şi dragoste. Asocierea se datorează poveştii tânărului zeu Baldur, zeul luminii şi al purităţii, fiul puternicei zeiţe Frigg şi a soţului său, Odin. Află ce simbolizează sărutul sub vâsc de Crăciun, cea mai cunoscută tradiție. Legenda spune că Baldur era adorat de toată lumea, iar Frigg, cea care cunoştea destinele tuturor, dar nu avea voie să dezvăluie nimic nimănui, a început să aibă premoniţii despre iminenta moarte a fiului său, scrie Libertatea.

Poate preveni cancerul, bolile de inimă şi alte afecţiuni cronice. Este considerat aliment minune. Poate preveni multe boli grave. Vestiții acizi grași omega 3 care sunt capabili să ţină la distanţă o multitudine de boli. Atât peștele oceanic (macrou, cod, hering, somon, ton, sardine etc.), cât și cel de apă dulce (păstrăv, știucă, șalău, crap etc) conțin din belșug vestiții acizi grași omega 3 care sunt capabili să ţină la distanţă o multitudine de boli, potrivit Doctorul Zilei.

Insomnia: cauze și metode de prevenire. În general, insomnia apare pe termen scurt și este cauzată de un anumit eveniment stresant sau de o traumă la care ai fost supusă. În acest caz, odată ce te vei liniști, duse vor fi și episoadele de insomnie. De partea cealaltă, există și insomnie pe termen lung sau cronică, caracterizată prin faptul că se extinde pe durata unei luni sau chiar mai mult. Astfel, este musai să descoperi care este cauza ce stă la baza nopților tale pierdute, în caz contrar efectele asupra stării tale de sănătate fiind devastatoare, notează Diva Hair.

Planta care menține plămânii sănătoși și te scapă de tuse. Iedera medicinală este o substanță naturală folosită în tratarea tusei. Efectele binefăcătoare ale extractului uscat din frunze de iederă sunt dovedite științific. Substanțele active pe care le conține iedera – numite saponine – sunt în mod constant cercetate și verificate prin noi studii. Potrivit ghidurilor terapeutice, extractul uscat din frunze de iederă poate fi utilizat atât în formele acute de tuse, cât și în bolile inflamatorii bronșice cronice însoțite de tuse, scrie Doctorul Zilei.