Principalele alimente care afectează sănătatea dentară! Atenție, incidența cariilor dentare crește în perioada sărbătorilor. Cariile dentare sunt o problemă extrem de nedorită, de aceea este important să avem mare grijă la prevenție. Cozonacii, checul, bomboanele de pom, figurinele de ciocolată în formă de Moș Crăciun sunt doar câteva dintre bunătățile care îi îndulcesc atât pe copii, cât și pe adulți. Nu lipsesc de pe masa sărbătorilor de iarnă nici băuturile, fie că vorbim de sucuri, vin fiert sau șampanie. Toate aceste produse au în comun zahărul, un cunoscut inamic al sănătății orale, ca urmare a faptului că, împreună cu bacteriile din cavitatea orală, produce acizi care distrug smalțul dinților, ducând la apariția cariilor. Doar că nimeni nu se mai gândește la acest lucru de săbători. Deși, ar trebui, potrivit Doctorul Zilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Bacteria mortală din saloanele de manichiură! Află cum te poate ucide. La începutul acestui an, Jayne Sharp, o doamnă foarte cochetă, a mers la salonul de manichiură Jazzy Nail Bar, lângă Knoxville, Tennessee. În timpul ce cosmeticiana îi curăța unghiile, Jayne a suferit o mică tăietură la degetul mare, pe care nici măcar nu a băgat-o în seamă. Dar, în noaptea aceea, degetul a început să se umfle foarte tare, cu pulsații dureroase. Femeia a crezut inițial că este o reacție legată de gripa care o încerca, dar, după o noapte de nesomn, a mers la camera de urgență, cu dureri insuportabile. Acolo a primit o veste care a lăsat-o perplexă: medicii i-au spus că, dacă mai aștepta puțin, și-ar fi pierdut întregul braț. Cauza: mica tăietură de la deget determinase o infecție bacteriană severă, foarte rară, dar extrem de periculoasă. Bacteria pe care Jayne o contractase ”mânca” efectiv țesuturile, transformându-le în carne moartă, scrie Divahair.ro.

Ce e drogul DMT, cunoscut și ca „molecula Dumnezeu”. Era folosit de Gelu Oltean, fostul șef „Doi și-un sfert”. Gelu Oltean va fi în arest preventiv pentru 30 de zile. Acuzația e că organiza reuniuni pentru consum de droguri. DMT se găsește natural în unele plante și a fost exploatat cu brio în triburi din America de Sud de-a lungul secolelor, pentru că nici Dumnezeu nu se arată oricui. DMT se confundă cu ayahuasca, pentru că e partea activă din această plantă. Supranumele drogului DMT e „molecula spiritului”, dar cei mai mulți consumatori nu-l consumă pentru spirit, ci pentru Dumnezeu, care poate lua orice formă în funcție de cultura în care e consumat. DMT mai este cunoscut și sub alte nume: „fantasia”, „călătoria omului de afaceri”, „speciala omului de afaceri” sau „molecula spirituală”. Sigur, limba română e mai săracă decât am vrea ca să acoperim toate numele „de stradă” ale DMT, conform Playtech.ro.

Un nivel ridicat de lipide, asociat cu probleme renale şi ale vaselor de sânge. Un nivel ridicat de trigliceride poate duce la inflamarea ţesuturilor renale şi ale vaselor de sânge. Recomandările medicilor pe care le auzim la televizor ne spun că un nivel ridicat de colesterol poate fi periculos pentru starea noastră de sănătate; totuşi, trebuie să luăm în calcul faptul că în corpurile noastre pot exista mult mai multe tipuri de grăsimi al căror efecte sunt parţial înţelese. Trigliceridele sunt unul dintre aceste tipuri de grăsimi a căror efecte asupra sănătăţii sunt parţial înţelese, de aceea, dr. Timo Speer, de la Universitatea Saarland din Germania, a condus un studiu prin care a încercat să ofere o mai bună înţelegere a acestora, relatează Descoperă.ro.

De ce alimente să te fereşti dacă ai aciditate gastrică. Aciditatea are rolul său în digestie, însă provoacă neplăceri dacă este la un nivel ridicat. Astfel pot apărea afecţiuni ca gastrita, ulcerul gastric, ulcerul duodenal şi reflux gastroesofagian. Ca să nu ajungi într-una dintre aceste situaţii, uite ce alimente este bine să eviţi sau, dacă nu poţi, să mănânci în cantităţi moderate. Portocalele. Aceste fructe au un conţinut ridicat de acid, astfel că provoacă arsuri gastrice, în special dacă sunt consumate pe stomacul gol. Specialiştii recomandă evitarea acestora atunci când te confrunţi cu aciditate la stomac. Roşiile au multe substanţe nutritive în compoziţie, însă nu este bine să consumi prea multe la o masă fiindcă provoacă arsuri gastrice, în special dacă ai deja o sensibilitate. Ceapa consumată în stare crudă creşte nivelul de aciditate şi provoacă arsuri gastrice, arată Click.ro.