Durerea în partea stângă a abdomenului, un simptom pe care să nu îl ignori. Iată ce poate semnala. Câteva posibile cauze: 1. Pancreatita După acumularea de gaze, aceasta este cea mai comună cauză a durerii în partea stângă. Pancreatita se manifestă, de obicei, atât de intens încât ai nevoie de spitalizare imediată. În cazul pancreatitei, durerea este foarte puternică și este însoțită de febră, vărsături și palpitații, scrie Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Ţigările electronice cresc cu o treime riscul de boli pulmonare. Folosirea ţigaretelor electronice creşte masiv riscul de a dezvolta afecţiuni pulmonare cronice, precum astmul şi emfizemul, afirmă o echipă de cercetători americani într-un studiu publicat recent. „Ţigările electronice sunt promovate ca nefiind periculoase, ceea ce nu este adevărat”, a afirmat Stanton Glantz, director al Centrului pentru Cercetare şi Educaţie în Controlul Tutunului de la Universitatea din California, San Francisco, notează Descoperă.

Copiii ar putea fi convinși să mănânce fructe și legume dacă văd regulat imagini cu acestea. Copiii au mai multe şanse să mănânce legume şi fructe dacă văd în mod regulat imagini cu acestea, conform unui studiu efectuat în Marea Britanie. Potrivit studiului, copiii au început să mănânce ce li s-a dat după ce au privit zilnic, timp de două săptămâni, imagini cu ”meniul” impus, potrivit Libertatea.

Atenţie la dulciurile din comerţ! Poţi mânca tort cu albastru de briliant sau carmin. Doctorul Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori susţine că prăjiturile comercializate în unitațile de alimentație publică conțin chimicale din belșug, iar afacerea cu dulciuri este profitabilă pentru acei comercianți care folosesc mixuri de ingrediente achiziționate din hipermarket, care prin compoziția lor fac ca dulciurile respective să reziste în vitrina frigorifică câteva săptămâni, scrie Click.

Un dermatolog a dezvăluit ce alimente și băuturi îmbătrânesc pielea. Cauzează riduri și cearcăne. ‘Anumite grupe de alimente par să fie, în special, dăunătoare pentru ten: glutenul, lactatele, zahărul și alcoolul. Toate contribuie la îmbătrânirea prematură a feței, producând coșuri, riduri, piele lăsată, pete, cearcăne și pungi sub ochi. Simptome: linii pronunțate sau roșeață între ochi, pori măriți, pleoape picate, piele deshidratată, obraji și nas roșii, riduri în jurul gurii, potrivit doctoriței Charlotte Tilbury, relatează Doctorul Zilei.