Gastrita cronică - simptome, diagnostic, tratament. Gastrita este inflamația mucoasei gastrice. Netratata la timp sau tratata necorespunzător, inflamația mucoasei gastrice poate deveni cronica și astfel apare gastrita cronica. Pe baza criteriilor endoscopice și a celor histologice gastritele se împart în trei categorii: - A: fundică - B: antrală - AB: difuză. Există o serie de cauze care pot determina instalarea unei gastrite cronice precum alcoolul, fumatul, condimentele, alimentele și băuturile fierbinți, relatează Diva Hair.

UtileFoto: Colaj foto

Trucuri pentru a recunoaşte mierea falsificată. Testul degetului. Pune 1 picătură de miere pe degetul mare şi uită-te dacă rămâne la fel sau dacă se împrăştie. În cazul în care picătura rămâne în aceeaşi formă, înseamnă că mierea este pură. Testul apei. Umple 1 pahar cu apă şi pune 1 linguriţă de miere în el, fără să amesteci. Priveşte cu atenţie mierea: dacă s-a depus la fundul paharului şi o poţi vedea clar, este miere adevărată. Dacă se dizolvă imediat ce ai pus-o în apă, este falsificată, scrie Click.

4 cărți pe care să le citești în vacanța de iarnă. CRISTINA ALGER, Soția bancherului, editura Nemira. Thriller-ul Soția bancherului explorează viețile private ale celor mai puternici oameni din sistemul bancar. Într-o dimineață de noiembrie, un avion privat, aflat în drum spre Geneva, dispare de pe radar, iar rămășițele lui sunt găsite undeva în Alpi. La bord se afla Matthew Werner, bancher la Swiss United. Văduva lui, tânăra Annabel, rămâne cu un laptop codat și cu o listă de clienți dubioși, dar, mai ales, cu multe întrebări fără răspuns, notează Alistmagazine.ro

13 sfaturi de la psiholog pentru părinții divorțați. ”De Crăciun, copilul ar trebui să …” 1. Planifică la timp! Să vă înţelegeţi de comun acord cu copilul şi fostul partener de viaţă unde va sărbători copilul Crăciunul! 2. Colaboraţi! Dacă nu puteți fi de acord cu ceea ce zice fostul partener, cu privire la locul unde va petrece copilul Crăciunul, stabiliți-vă o schimbare anuală la câte un părinte. 3. Dă-i timp copilului tău! Copilul este apăsat de separarea părinţilor, această despărţire este dureroasă în adâncul unui suflet pur de copil. Timpul va vindeca puţin câte puţin durerea din suflet!, scrie Doctorul Zilei.

Remedii homeopate care te ajută să slăbeşti. Calcarea carbonica e leacul pentru persoanele obeze cu depuneri peste tot, dar mai accentuate în zona mediană. Este util şi pentru copiii supraponderali care transpiră mai ales noaptea, sunt constipaţi şi evită efortul fizic. Lycopodium este indicat la unele persoane supraponderale care suferă de hipotiroidie sau cele care suferă de constipaţie şi balonare ca urmare a unor disfuncţii gastrice sau hepatice. E indicat la persoanele care au depozite mai ales pe fese şi coapse, care poftesc la măsline, dulciuri şi băuturi calde, la cei care se trezesc şi mănâncă noaptea, conform Click.