Usturoiul face minuni în organism, distruge bacteriile și reglează tensiunea. Care sunt cele mai importante 12 beneficii dovedite. Accelerează sistemul imunitar. Un studiu efectuat timp de 12 săptămâni dezvăluie că oamenii care consumă 2,56 g usturoi pe zi nu se mai îmbolnăvesc sau fac forme mult mai ușoare de viroze. Reduce tensiunea arterială. Hipertensiunea este una din principalele cauze ale bolilor cardiovasculare și complicațiilor ca AVC sau infarct, notează Doctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Merele, mai sănătoase decât credeai. Pe lângă gustul delicios, popularul fruct este o adevărată minifarmacie. Iar cercetătorii confirmă acţiunea benefică a mărului, precum şi faptul că unele dintre cele mai valoroase substanţe se află în coaja sa. Flavonoidul numit quercitină, un pigment gălbui prezent în mere, e important pentru sănătatea organismului. Un studiu efectuat la Envita Medical Center în America arată că această substanţă minune combate acţiunea negativă a bacteriilor, având aproape efectul unui antibiotic, scrie Click.

Prea mult frig aduce boală. Sezonul rece duce la o creștere a numărului pacienților cu 40%. Unii se îmbolnăvesc din cauza gerului, altora li se agravează afecțiuni mai vechi. În perioada friguroasă a anului, imunitatea are de suferit. Și asta pentru că virusurile și bacteriile nu iartă pe nimeni. Mai ales dacă cineva are anumite sensibilități ale organismului. Iar, la cumpăna dintre ani, mulți dintre noi ne dereglăm metabolismul și, implicit, imunitatea, relatează Libertatea pentru femei.

Destinaţii mai puţin turistice pe care merită să le descoperi în 2020. Albarracín, Spania. Situat la o distanţă de patru ore de Madrid şi aproximativ două ore de Valencia, Albarracín este unul dintre locurile care nu ar trebui ratate dacă ajungeţi în zonă, într-un tur al Spaniei. Supranumit şi oraşul roz, acesta se remarcă printr-un centru istoric foarte colorat, care a fost declarat Monument Naţional în 1961, prin verdeaţă bogată care acoperă pădurile şi pajiştile din jurul lui, dar şi prin albastrul intens al râului Guadalaviar, care îl străbate, scrie Alistmagazine.ro

3 suplimente nutritive pe care orice femeie ar trebui sa se bazeze. În general, există trei vitamine importante pe care orice femeie ar trebui să le consume în mod regulat, arată dieteticiana Tracy Lockwood Beckerman în ultimul episod al podcastului „You Versus Food”. Acestea sunt calciul, vitamina D și fierul. Beckerman spune că vitamina D înlesnește absorbția calciului și, totodată, joaca un rol-cheie în sănătatea creierului și în cea a fertilității. Calciul păstrează oasele puternice și ajuta tiroida, responsabila cu reglarea ciclului menstrual, potrivit Andreearaicu.ro