Bucuria, împăcarea și iertarea întăresc sistemul imunitar. Bucuria, împăcarea și iertarea întăresc sistemul imunitar. Atât în Orient, cât și în Occident, oamenii meditau cu cel puțin 2500 de ani în urmă. Cu toate acestea, practica meditației a rămas mult timp în sfera relgioasă sau spirituală. Anul 1960 a adus o prima schimbare prin practica meditației transcedentale, atrăgând mulți adepți, printre care și membrii formației Beatles. O schimbare radicală s-a produs atunci când, în 1980, biologul și adeptul yoga John Kabat-Zinn a elaborat un protocol de meditație pe care l-a numit “mindfulness” (fr. pleine conscience = conștientizare deplină). Acest protocol presupunea opt ședințe desfășurate pe parcursul a opt săptămâni, necesare însușirii progresive a tehnicilor de meditație, conform Doctorul Zilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Problemele din copilărie au un efect asupra dezvoltării creierului. Îngrijirile primite în copilărie, hrană, atenţie sau sprijin emoţional, sunt extrem de importante pentru dezvoltarea armonioasă a unui adult; o satisfacere suboptimă a acestor nevoi are un impact negativ asupra dezvoltării creierului, după cum a dovedit un studiu al cercetătorilor Colegiului Regal din Londra. Cercetătorii au desfăşurat un studiu în care au fost scanate creierele a 67 de tineri adulţi, cu vârste între 23 şi 28 de ani, care proveneau din centrele de plasament din România postdecembristă şi ale căror nevoi de dezvoltare armonioasă nu au fost satisfăcute. Rezultatele acestora au fost comparate cu scanările a 21 de tineri britanici care au trecut de asemenea prin casele de copii şi a căror nevoi din timpul copilăriei au fost satisfăcute, conform Descoperă.ro.

Curcubeul – explicații pentru copii. Află cum se formează curcubeul. Cu toții ne bucurăm la vederea unui curcubeu, dar copiii sunt cu adevărat fascinați de culorile desenate pe cerul senin, imediat după ploaie. Însă, cum se formează curcubeul? Vezi care sunt explicațiile pe care copiii le așteaptă odată cu apariția curcubeului. Curcubeul pe care îl vedem imediat după ploaie, atunci când cerul este senin, este un fenomen optic ce apare atunci când lumina soarelui suferă fenomene de reflecție, reflexie și difuzie odată cu picăturile de apă din atmosferă. În contact cu apa, chiar și un strop mărunt de apă, lumina albă este descompusă în frecvențe individuale, prin refracție, corespunzătoare culorilor din spectrul vizibil, asemenea unei intrări într-o prismă optică, arată Libertatea.

Ce este refluxul gastroesofagian şi cum se manifestă. Simptomele pe care nu trebuie să le ignori. Refluxul gastroesofagian este o condiţie medicală descrisă prin faptul că o parte din conţinutul stomacului se întoarce către esofag determinând astfel apariţia unor simptome ce afectează calitatea vieţii şi, în anumite cazuri mai grave, poate să dea naştere unor complicaţii. Cauzat de obezitate, hernie hiatală, sarcină, golirea întârziată a stomacului, fumat, consumul de cantităţi mari de mâncare ori de consumul de alimente pe timpul nopţii, dar şi de cafea, alcool ori băuturi carbogazoase, refluxul gastroesofagian este o problemă medicală care dacă nu este tratată la timp poate să dea naştere esofagitei, o afecţiune ce se manifestă prin inflamaţia cronică a esofagului, arată Click pentru femei.

Care au fost destinaţiile de vacanţă preferate de români în 2019. 2019 a urmat trendul anilor trecuţi prin scăderi ale preţurilor la biletele de avion. În ultimii ani, românii călătoresc din ce în ce mai mult cu avionul, fie pentru afaceri, excursii sau în vacanţe, iar anul 2019 a adus creşteri de 30% la rezervările biletelor de avion, spun specialiştii agenţiei de turism online eSky, care precizează că destinaţiile favorite ale românilor în 2019 au fost, ca şi în anii trecuţi, pe continentul european: Marea Britanie, Italia, urmată de Germania, Spania, Franţa şi Belgia. Cele mai multe rezervări intercontinentale au fost făcute către destinaţii precum: Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Iordania, China, Egipt, Tailanda şi Japonia, conform Adevărul.