​Opinia speciliştilor despre un somn odihnitor. Cel mai important lucru este să reducem drastic consumul de cofeină. Atât cofeaua, cât şi alte băuturi cu conţinut de cofeină, precum cola sau băuturile energizante trebuie evitate după ora 15. Cofeina nu ameliorează oboseala, ci amână instalarea acesteia. 2. Masa de seară este un factor important pentru instalarea unui somn liniştit. De aceea, meniul cinei nu trebuie să conţină condimente în cantitate mare şi nici mâncăruri grase, indigeste, potrivit Click.

UtileFoto: Colaj foto

Cum arată periuţa care curăţă dinţii în doar 10 secunde. Un startup francez a prezentat, la CES 2020, un nou tip de periuţă de dinţi, despre care spune că oferă o spălare completă în doar 10 secunde. Y-Brush, dezvolată de firma FasTeesH, a fost prezentată în forma finală la târgul de tehnologie din Las Vegas după ce anul trecut a fost anunţat prototipul. Partea care se introduce în gură seamănă cu o proteză dentară. Aceasta dispune de peri moi. Motorul inclus în mânerul dispozitivului produce vibraţia care curăţă dinţii, scrie Descoperă.

Ce alimente te ajută să-ți ”resetezi” tiroida ca să scapi rapid de kilogramele în plus. Tiroida reglează metabolismul, te ajută să menții o greutate sănătoasă, te menține energic, echilibrează starea de spirit, te ajută să dormi bine și sa ai o digestie buna. Încercați să consumați alimente bogate în calciu: urdă, brânză, cașcaval; – evitați glutenul și cazeina -consumati alimente bogate în fier: organe de pasăre, ficat; – consumați pește – detoxifiați organismul de metale grele – verificați dacă nivelul de iod este normal, sfătuiește Doctorul Zilei.

Cum să eviți căscatul, sughițul și strănutul. Deși apare din cauza unei scăderi bruște a oxigenului din cameră, dacă nu a fost aerisită la timp, căscatul este asociat cu somnul, cu oboseala și cu plictiseala. De aceea, este bine să faci tot posibilul să îl eviți. Dacă simți că te ia somnul și îți vine să caști, încearcă să deschizi ușa sau fereastra, să intre aer proaspăt. Dacă tot îți mai vine să caști, cea mai bună metodă este să apeși vârful nasului în sus, ținând mâna în dreptul gurii, notează Libertatea pentru femei.

Atenție la consumul de paracetamol. Avertismentul unui cunoscut cardiolog. Iată ce spune medicul Vasi Rădulescu despre paracetamol: Ce reacții adverse pot apărea? Dat de medic în doze optime, paracetamolul este excelent tolerat. Problema apare în altă parte: e ușor de procurat de la orice farmacie și mulți îl iau cu pumnul. 3 grame pe zi de paracetamol cu durată lungă de acțiune, pe o perioadă de mai multe zile, pot genera reacții adverse serioase, îndeosebi hepatice, spune Vasi Rădulescu potrivit Doctorul Zilei.