Comoția cerebrală - simptome, diagnostic și tratament. Sistemul nervos central este format din creier și măduva spinării. Creierul la adult cântărește aproximativ 1300-1500 g. Este situat în cutia craniană și este protejat de trei straturi anatomice (dura mater, arahnoida și pia mater) și lichidul cefalorahidian, aflat între pia mater și arahnoida. Deși este atât de bine protejat, el poate suferi în urma traumatismelor, în special cele cerebrale, relatează Diva Hair.

UtileFoto: Colaj foto

Şapte plante care îţi purifică aerul din locuinţă. 1. Palmierul Areca e o plantă frumoasă de interior. Frunzele sale au un aspect plăcut şi un efect relaxant asupra camerei. În plus, e uşor de plantat şi de întreţinut. Avantajul e faptul că elimină toxinele acumulate din praf şi alte particule din atmosferă. 2. Palmierul bambus poate elimina substanţe toxice precum benzen, tricloroetilen şi alţi agenţi contaminanţi. În plus, această plantă oferă armonie şi pace locuinţei, având un efect relaxant, scrie Click.

Nu tratati amigdalita și otita? Vă expuneți la riscuri foarte grave. Amigdalele palatine sunt formate din tesut limfoid situat la nivelul faringelui si fac parte din inelul limfatic Waldeyer, care contine: amigdalele palatine (doua la numar), amigdala linguala, amigdala nasofaringiana si tesutul limfoid de pe peretele posterior al faringelui. Amigdalita este de doua feluri: acuta si cronica. Este una dintre cele mai frecvent intalnite afectiuni in randul copiilor intre 5-15 ani, potrivit Doctorul Zilei.

Există patru tipologii ale modului în care oamenii îmbătrânesc. Cu ajutorul statisticii şi a biologiei, cercetătorii au identificat patru tipologii prin care poate fi înţeleasă îmbătrânirea şi care pot fi înţelese prin asocierea cu un proces al funcţiilor biologice: îmbătrânirea metabolismului şi a imunităţii sau prin asocierea cu un organ, îmbătrânirea rinichilor sau a ficatului, conform Descoperă.ro

Șapte alimente care îți mențin rinichii sănătoși. Ardeiul gras Este sărac în potasiu, aduce culoare în farfuria ta și reprezintă o bună sursă de vitamina C, B6, vitamina A, acid folic și fibre. Varza este o adevărată sursă de fitochimicale, foarte utile în combaterea radicalilor liberi atât de periculoși. Conopida este o legumă prietenoasă cu rinichii, face parte din familia cruciferelor și reprezintă un super aliment, dar și o sursă bună de vitamina C, acid folic și fibre, potrivit Doctorul Zilei.