Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea pe stomacul gol. Cafeaua este o băutură delicioasă, ce are puterea de a preveni numeroase afecţiuni. Conform studiilor de specialitate, ajută la arderea grăsimilor, stimulează organismul, poate reduce riscul anumitor boli, cum ar fi diabet de tip II, Alzheimer sau depresia, însă n-ar trebui să o bei niciodată pe stomacul gol. Conform studiilor de specialitate, dacă vei bea cafea pe stomacul gol te vei confrunta cu dureri, arsuri la stomac, stări de greaţă, care în cele din urmă pot duce către ulcer, reflux gastroesofagian sau chiar sindromul colonului iritabil. În timp ce unele persoane au aceste simptome, este posibil ca altele să nu le aibă deloc, iar din acest motiv e important să observi modul prin care organismul tău reacţionează când bei cafea fără să mănânci înainte. Specialiştii recomandă să bei maximum două căni de cafea pe zi, conform Click pentru Femei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Cancerul tiroidian nu trebuie neglijat. Endocrinolog: ”Cine observă un nodul în zona gâtului, să meargă neapărat la control!” Deşi este rar întâlnit, cancerul tiroidian nu trebuie neglijat, mai ales că vorbim despre o afecţiune endocrinologică. O astfel de boală afectează întreg organismul, pentru că glanda tiroidă reglează şi controlează metabolismul, de la bătăile inimii până la arderea caloriilor. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate, la femeile şi persoanele cu vârste între 25 şi 65 ani există mai multe şanse să se dezvolte cancerul tiroidian. Deşi motivele nu au fost descoperite încă, apariţia cancerului la femei este de trei ori mai frecventă. Chiar şi un studiu realizat de cei de la Societatea Americană de Cancer arată că două din trei cazuri de cancer se regăsesc la persoane cu vârste între 20 şi 55 de ani, scrie Doctorul Zilei.ro.

Septiciemia, afecţiunea care face mai multe victime decât cancerul. Un studiu recent ajunge la o concluzie alarmantă: numărul de persoane care îşi găsesc sfârşitul din cauza sepsisului, septicemiei, este mai mare decât se credea iniţial, cifra ajungând aproximativ 20% dintre persoanele care dezvoltă această condiţie medicală. Mai exact, 11 din cele 49 milioane de persoane care suferă de septicemie mor anual. Această cifră chiar mai mare decât numărul de persoane care mor anual din cauza cancerului, statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arătând că această maladie revendică vieţile a 9,6 milioane de persoane anual. Medicii explică faptul că septicemia reprezintă un răspuns extrem al sistemului imunitar în faţa unei infecţii care antrenează un val de reacţii secundare care duce la o extindere a inflamaţiilor la nivelul întregului corp, relatează Descoperă.ro.

Cum se mănâncă mango. Mango este fructul pe care îl poți găsi sub diferite forme și culori: roșu, galben, verde sau portocaliu. Este fructul suculent și extrem de aromat, care conține peste 20 de vitamine și minerale diferite, folositoare organismului. De-a lungul timpului, mango a fost numit și “Fructul Fericirii” datorită beneficiilor sale vindecătoare. Mango se taie de-a lungul sâmburelui, după care se ia fiecare bucată de fruct și, cu ajutorul unui pahar, se folosește buza paharului, se separă pulpa fructului de coajă. Se fixează marginea paharului în coaja fructului și se apasă în jos. Coaja se va desprinde imediat, dintr-o singură mișcare, iar bucata de fruct va cădea în pahar. Pentru a coace un mango acasă ai nevoie de o pungă de hârtie. Învelește fructul sau chiar trei fructe într-o pungă de hârtie și pune-le într-un loc uscat și întunecos. Lasă fructele acolo pentru 3, 4 zile, notează Libertatea.

Sindromul Williams Beuren: cauze, simptome, tratament. Sindromul Williams Beuren sau hipercalcemia infantilă este o afecțiune genetică rară care conduce la numeroase probleme de dezvoltare. Pe lângă probleme cu inima și vasele de sânge, persoanele afectate de această boală prezintă probleme musculo-scheletale și dizabilități de învățare. Conform Asociației Sindromului Williams, incidența bolii este de aproximativ 1 din 10.000 de copii și afectează în mod egal atât fetele, cât și băieții. Deși sindromul Williams Beuren prezintă o legătură genetică (persoanele afectate au 50% șanse să transmită boala copiilor lor), există și posibilitatea ca o persoană să se nască cu această afecțiune fără a avea antecedente în familie, potrivit Divahair.ro.