De ce ar trebui să nu-ţi mai ţii telefonul mobil în dormitor. Pericolele sunt mai mari decât crezi. Telefonul mobil a devenit un accesoriu la care oamenii nu renunţă cu uşurinţă. Ba mai mult, mulţi dintre ei îl iau şi atunci când merg la culcare, lucru care nu e în regulă întrucât te-ai putea expune multor probleme de sănătate. Conform unor studii de specialitate, spaţiul de odihnă nu e compatibil cu telefonul mobil, motiv pentru care ar trebui să-l ţii cât mai departe. Chiar dacă ai reuşit să adormi telefonul mobil aflat în dormitor va avea un impact negativ asupra calităţii somnului. Este foarte probabil să te trezeşti des în timpul nopţii dacă ai privit în ecranul telefonului înainte de a te culca, mai ales dacă îl ţii pe o noptieră, lângă pat, conform Click pentru femei.

UtileFoto: Colaj foto

10 adevăruri importante despre hrană. Sfaturi medicale explicate de nutriționist. Următoarele sfaturi medicale sunt prezentate de dr. Gillian McKeith, medic nutriționist britanic, autoarea bestseller-ului „Ești ceea ce mănânci – programul care vă va schimba viața”. O dietă bogată în grăsimi, zaharuri și sare conduce la creșterea în greutate și mărește riscul instalării obezității”, susține dr. McKeith. Odată cu greutatea excesivă se intră într-un cerc vicios, întrucât crește riscul de apariție a altor boli: diabet, hipertensiune arterială, dislipidemie, artroză s.a. Pe plan psihic, obezitatea este asociată cu oboseală cronică, un nivel scăzut al respectului de sine, performanțe fizice și mentale scăzute, notează Doctorul Zilei.

De ce schimbările climatice ale planetei ne vor lăsa fără vin. Schimbările climatice au o serie de efecte negative care ne vor afecta pe termen lung, însă unul ceva mai puțin sever se referă la vin. Schimbările legate de climă prin care planeta noastră trece ar putea aduce vești și mai proaste, în special consumatorilor de vin. Cercetătorii au ajuns la concluzia că acestea vor aduce cu sine și o scădere a cantității de vin. Oamenii de știință au monitorizat terenuri pe care se cultivă 11 varietăți de struguri. În urma cercetărilor, aceștia și-au dat seama că încălzirea globală ar putea dăuna culturilor. Astfel, dacă temperaturile globale ajung să crească cu două grade Celsius peste temperaturile preindustriale ar duce la o pierdere de 56% a terenurilor adecvate în regiunile viticole actuale, în comparație cu anii 1970, înaintea experimentării celor mai serioase efecte ale încălzirii globale, arată Playtech.ro.

Uite la ce obiceiuri nocive de gătit trebuie să renunţi! Când vrei să pregăteşţi ceva rapid în tigaie, adesea începi prin a încinge fie şi doar câţiva stropi de ulei. Ai grijă să nu uiţi tigaia pe foc! Dacă uleiul apucă să se încingă atât de tare încât să fumege, atunci preparatul care va rezulta va fi mai puţin sănătos. Explicaţia? După acest prag, uleiul se descompune, îşi pierde proprietăţile nutritive şi începe să degaje, printre altele, acroleină, un compus toxic. Vasele pentru gătit sunt adesea confecţionate din aluminiu, întrucât e un bun conductor de căldură. Însă, atunci când găteşti sau depozitezi mâncăruri în astfel de vase, aluminiul ajunge şi în preparatele tale şi nu doar că le alterează gustul, dar pune şi în pericol sănătatea, potrivit Click.ro.

Bărbații, de două ori mai emotivi la locul de muncă decât femeile. Concluziile complete ale cercetătorilor britanici. Cercetătorii britanici de la Ruskin University au analizat comportamentul a 2.000 de angajați fără funcții de conducere și a 250 de manageri și au descoperit că femeile și bărbații sunt influențați diferit de volumul de muncă, de sarcinile primite și de relația cu șefii și colegii. Femeile, în schimb, fac mai greu față stresului și manifestă adesea sentimente de frustrare. Conform aceluiași studiu, unul din trei angajați preferă să-și ascundă adevăratele sentimente la locul de muncă și să adopte o atitudine fals pozitivă. Cel mai probabil, aceasta e o reacție la atitudinea managerilor, pentru că 30% dintre aceștia consideră un semn de slăbiciune când angajații își manifestă emoțiile, iar 51% dintre ei cred chiar că mediul profesional ar trebui să fie unul complet lipsit de emoții, fie ele pozitive sau negative, relatează Libertatea.